Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tove vann igen - och David

/

Tove Alexandersson fortsätter att sätta konkurrenterna på plats.
Junioren från Stora Tuna tog på onsdagen sin andra etappvinst vid pågående O-ringen i Hälsingland och drygade ut ledningen i D21-klassen.
Herrarnas elitklass vanns av David Andersson, Malung, som även han vunnit två etapper.

Annons

Toves totalledning är 3.14 till Emma Claesson, klubbkompisen i Stora Tuna.

Genom en andra plats i dag i H21 gick William Lind, Malung, upp i totalledning.

David Andersson kan inte vinna O-ringen eftersom han hoppade över en kontroll i måndagens sprinttävling.

Orienteringslöftet Tove Alexandersson lät först lite missnöjd efter målgång.

– Jag har missat ett par tre minuter och tror att det kommer att komma betydligt snabbare tider, sa hon.

Hennes lopp visade sig dock vara riktigt bra i jämförelse med de andra och hennes konkurrenter sprang sedan i mål en efter en med långsammare tider.

Linnea Gustafsson, OK Hällen, blev tvåa, slagen med en knapp minut. Dagens trea Emma Claesson ligger tvåa totalt och Annika Billstam, IFK Lidingö, är trea.

David Andersson, Malungs OK Skogsmårdarna, som hoppade över en kontroll på sprinten, hade inga problem att ladda om, trots att han inte har möjlighet till totalseger.

– Jag är här för att förbereda mig inför VM och eftersom jag inte ska springa sprint på VM var det inga problem att ladda om.

David stod för ett riktigt bra lopp och med tiden 78.07 var han 16 sekunder före tvåan och klubbkamraten William Lind, som i och med dagens andraplats tog över totalledningen i H21 elit.

William var på väg mot en etappseger men ett misstag på den tredje sista kontrollen gjorde att han fick se sig slagen. Han tog dock täten totalt och leder med 1.32 före Mats Troeng, OK Linné, som blev fyra på dagens etapp. Totaltrea i H21 elit efter tre etapper är Erik Rost, även han Malung, 2.02 efter.

Den tredje etappen avgjordes i Böle, söder om Mohed och terrängen som mötte löparna var detaljrik hällmark. Orienteringen var bitvis klurig och det var många som hade problem i Hälsingeskogarna.

Mer läsning

Annons