Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deltagarrekord för den klassiska orienteringstävlingen Daladubbeln i Falun

Ungdomar från hela Sverige tävlade i den årliga orienteringstävlingen Daladubbeln under helgen. Söndagens patrulltävling blev som vanligt en mix av maskerad och tuff löpning på de ultralånga banorna.

Annons

Årets tävlingar avgjordes i Fernviken i närheten av Vika i Falun. I en skog dekorerad i vackra höstfärger och bra löparväder tävlade nästan 1000 tvåmanna lag med ungdomar.

Flera saker gör Daladubbeln till en lite speciell tävling, bland annat kan lagen blandas över klubbarna. Det är också unikt att det är stafett första dagen och sedan patrulltävling dag två, då man springer tillsammans en ultralång bana.

– För de flesta ungdomar är det den längsta bana de springer under en säsong, berättar Torsten Löfgren från Karlsbyhedens IK.

För Ella Nordström och Amanda Mellerdal från Kils OK var det sjätte året de var med. Dagen till ära var de utklädda till "cheerleaders".

– Det här är höjdpunkten på året, att få klä ut sig och springa med en kompis är jätteroligt, säger Ella Nordström.

– En säsongsavslutning som inte är så tävlingsinriktad, mer bara vara med kompisarna, fyller Amanda Mellerdal i.

Ella Nordström, Amanda Mellerdal, Thea Bad, Linn Lugne från Kils OK tycker det är årets höjdpungt att få springa tillsammans på säsongsavslutningen i Falun.

Under årets tävlingar slogs det även rekord i antalet anmälda i öppna klasser, över 1500 starter.

– Det är en jättestort, bara de öppna banorna. Men vi får inte glömma att huvudtävlingen är ungdomarnas och den är en av de största i landet, säger Torsten Löfgren.

Två kycklingar kämpade sig i mål. Klara Berglund och Agnes Lindberg Karlsbyhedens IK.

En tävling i tävlingen är att utklädningen, uppfinningsrikedomen är stor och många är väldigt ambitiösa. Upploppet fylldes bland annat av tomtar, kycklingar, smurfar, hockeyspelare, nallar, och häxor.

Två Pokémonbollar sågs också, Stella Älvegran från Västerås FK och Selma Wickström från Arboga OK dolde sig i dem. Stella berättar att de träffats för första gången igår på tävlingen.

– Det är roligt att få nya kompisar och tävla med dem. Vi har sett många fantasifulla grejer som var roliga i skogen, berättar Stella.

Oskar Sandberg Malungs OK Skogsmårdarna och Fredrik Persson Domnarvets GOIF vann H17-20.

Dalasegrare:

H12Olle Ringi, OK Kåre och Arvid Skepp, Sävedalens AIK

H16Mattias Östberg och Viktor Svensk, St. Tuna OK

H17-20Fredrik Persson,Domnarvets GOIF och Oskar Sandberg,Malungs OK Skogsmårdarna

Mimare från Uppsala, Elsa Karlsson och Alva Nyström från IF Thor

Upploppet på Daladubbeln liknar ingen annan orienteringstävling.

Mer läsning