Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stolpe ut för Marica Renheim

/

Marica Renheim visade bra fart i fredagens kval i Pro Stock. Tyvärr hade Limaföraren stolpe ut i de båda kvalheaten i Clash of Nations.
Sent på fredagskvällen meddelades att en freestyleåkare fick hämtas med ambulans.

Annons

23-åringen från Lima är inbjuden som första tjej någonsin att tävla i skoterklassen för otrimmade maskiner.

Två kvalheat kördes under fredagen och Marica fick bra starter i båda. Tyvärr så råkade hon ut för incidenter i båda racen då hon låg runt femte plats, och halkade neråt i fältet.

I det andra kvalheatet låg Renheim till och med trea ett tag, men krokade ihop med en annan förare och åkte i mål som tolva.

– Jag har varit med om två incidenter, synd att det skulle sluta så här, sa Marica i vår webbsändning.

Men riktigt slut är det inte, än har Marica chansen att nå finalen.

– Det är ett kval till, under lördagen, och sedan finns även sista chansen, så möjligheten att köra final finns än, konstaterade hon.

Skotern fick sig lite törnar av incidenterna, men det är inga större skador.

– Inga problem, det är bara plastdetaljer som gått sönder, berättade Marica i webbsändningen.

– Jätteroligt att som förste tjej vara med här och än är det inte över.

Den som imponerade mest i Pro Stock-kvalet var norske Elias Ishoel, som vann båda sina kvalheat övertygande.

Den trimmade klassen, Pro Open, där Maricas bror Adam skulle ha varit med, men som vi berättat om tidigare skadade han sig i förra helgens VM-final. Den klassen körde en utslagstävling under fredagen, där förarna körde två och två.

Klart snabbast där var Emil Öhman, som i finalen besegrade Nisse Kjellström.

– Det har känts bra hela dagen, från tidskvalet, som gick bra och gjorde att jag fick välja startspår, till final. Det kanske såg enkelt ut, men det var det inte, kommenterade Emil segern i webbsändningen.

Den 28-årige norrlänningen har sagt att det här blir hans sista säsong. Han fick avsluta sitt näst sista framträdande i Clash of Nations med en seger, men han nöjer sig inte med det. Den stora höjdpunkten är lördagens tävling.

– Det kommer att bli tufft och mer utslagsgivande. I lördagens race kommer det att krävas mer svett för att vinna, sa Öhman som räknade fredagens finalmotståndare Nisse Kjellström samt Markus Ogemar-Hellgren och Petter Nårsa som främsta utmanare i kampen om segern.

Till sist kan vi nämna att en freestyleskidåkare skadade sig och fick hämtas med ambulans. Den första rapporten sa dock att det inte ska vara någon större fara med honom.

– Det är inget brutet, utan höftleden som hoppat ur, meddelade pressansvariga Anna Österlund sent fredag kväll.

Mer läsning