Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så hjälper landslagskompisarna Kalla – "Handlar om att stötta varandra"

/

Ida Ingemarsdotter blev fasttrampad och fick nöja sig med en 15:e-plats i söndagens masstart.
Efteråt berättade hon om incidenten och om hur hon och landslagskollegorna sluter upp för att stötta den pressade landslagsstjärnan Charlotte Kalla.
– Vi är ett lag och det handlar om att stötta varandra, säger Ingemarsdotter.

Annons

Lördagens 14:e-plats följdes upp av en 15:e på söndagen.

Ett facit som Ida Ingemarsdotter, efter en vecka där hon haft sjukdomstendenser, efteråt var någorlunda tillfreds med.

– Det är väl inte någon wow-placering, men utifrån veckan som har varit så får jag ändå säga att det är godkänt. Även om jag vet att jag gärna är högre upp.

LÄS ÄVEN: Bäst i Sverige – nu funderar Rydqvist på att lägga av

Söndagens lopp grusades dock lite av en incident i sprintbacken under det första varvet, då hon blev fasttrampad i trängseln.

– Det blir som att starta i en backe med bil – det krävs ganska mycket energi för att starta om. Man har ju varit med, så man stressade ju inte, men man kände att det tog ganska mycket kraft. Det var trist.

LÄS ÄVEN: Inga intervjuer av pressad Kalla: "Det finns en gräns"

De flesta frågorna kom dock att handla om landslagskollegan Charlotte Kalla, som under dagarna i Falun har varit hårt pressad, vilket också tydligt har märkts på stjärnan.

Efter söndagens lopp var Anna Haag och Ida Ingemarsdotter snabbt framme och tog hand om Kalla i målfållan.

– Det handlade mer om att jag inte tyckte att hon skulle ligga kvar i snön. Det är blött och fuktigt och det är dumt att ligga där och bli kall. Det handlar om att hjälpa varandra.

SE ÄVEN: Bildextra från Svenska Skidspelen i Falun

Samtidigt berättar Ingemarsdotter om att hon, och övriga lagkamrater, försöker stötta Kalla så gott man kan i det läge som just nu råder.

– Vi är ett lag och det handlar om att stötta varandra, oavsett hur det går. Det är som i vanliga livet. Vissa dagar har man det jävligt tungt och andra dagar så flyger man på moln. Är det någon som är på väg in i en svacka så sluter man upp och försöker stötta på det sätt som personen behöver.

– Vi är idrottare och varje millimeter granskas under säsongen. Vissa dagar kan vi ha det väldigt tungt. Man kan ha haft en katastrofdag och bara vill härifrån och så ska man granskas in på livet. Jag kan känna i dag att jag kan knyta näven och vara småförbannad efter en incident, men det gäller att tackla det. Det är inte bara att stå här och le.

Mer läsning

Annons