Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnar dalafriidrotten – efter 30 år

/

Dalarnas friidrottsförbunds vice ordförande Björn Blomberg, 67, lämnar styrelsen.
– Man håller sig inte till spelreglerna, säger han inför torsdagens årsmöte.

Annons

DT-sporten berättade i höstas att såväl ordföranden som fyra ledamöter lämnade Dalarnas friidrottsförbunds styrelse på grund av personliga skäl.

Vid ett extra årsmöte i början av december gjordes fyllnadsval för att ge styrelsen beslutanderätt.

Någon ordförande har dock inte funnits sedan i oktober och inför det ordinarie årsmötet på torsdagskvällen meddelar även vice ordförande Björn Blomberg att han inte ställer upp för omval när hans mandattid nu går ut.

– Jag har informerat Britt Källström (ordförande i Dalarnas idrottsförbund), som ska sitta som mötesordförande, att jag inte kommer att närvara på grund av valberedningens hantering, säger han.

Blomberg menar att valberedningen inför årsmötet inte har följt Riksidrottsförbundets stadgar och de egna värdegrunderna.

– Man har ryckt undan det demokratiska underlaget för ett årsmöte, har inte offentliggjort kandidater inom den tid som är statuerad i regelverket, säger han.

Björn Blomberg är numera pensionär, men var tidigare verksamhetsledare för friidrottsgymnasiet på Lugnet.

– Jag har några aktiva kvar som jag tränar, i övrigt har jag inga åtaganden i dalafriidrotten. I 30 år har jag arbetat och byggt upp Lugnet och friidrotten. Det är tråkigt att det landar i det här, säger han.

DT-sporten har sökt valberedningens ordförande Johan Samuelsson utan framgång.

Mer läsning

Annons