Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filip valdes av Washington

/
  • Filip Forsberg såg nöjd ut tillsammans med Washington-ledarna sedan han valts som nummer elva i NHL-draften.

Leksands 17-årige hockeytalang Filip Forsberg valdes som nummer elva i nattens NHL-draft.

Annons

Det blev en nervös och något längre väntan än förväntat.
Men till slut valdes Filip Forsberg av Washington Capitals, som nummer elva totalt, i NHL-draften.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Filip Forsberg.
Filip Forsberg, Leksands 17-årige supertalang, fanns natten till lördag på plats i Pittsburgh för den årliga NHL-draften.
Forsberg tippades allmänt att väljas bland de fem första spelarna, men det dröjde ända tills det att Washington Capitals, som elfte klubb i ordningen, skulle göra sitt val som Leksandsspelarens namn ropades upp.
– Jag kan erkänna att jag var ganska nervös när jag satt där på läktaren och väntade på att mitt namn skulle ropas upp. Washington är ju inte så populära i Pittsburgh, så när klubben skulle välja så började publiken med burop, så det kändes ganska häftigt att bli vald just då.
Edmonton Oilers valde först och tog inte oväntat den ryske forwarden Nail Yakupov.
Åtta av de tio först valda var backar, en historiskt hög siffra, och Röglebacken Hampus Lindholm plockades som nummer sex totalt av Anaheim Ducks.
Washington Capitals hade under de sex senaste åren vid tre tillfällen valt svenska spelare i den första rundan av draften – Niklas Bäckström 2006, Anton Gustafsson 2008 och Marcus Johansson 2009 – och fortsatte den traditionen med att i år välja Filip Forsberg.
– De i Washington sa till mig att det var en riktig vinstlott för dem att jag fanns kvar att välja och det är förstås kul att höra. Washington känns verkligen rätt, det är en klubb som varit bra i många år, som har många unga duktiga spelare och dessutom så är det USA:s huvudstad.
Filip Forsberg återvänder till Washington i juli för ett veckolångt träningsläger med Capitals, men räknar kallt med att spela för Leksand kommande säsong.
– Jag ser Leksand som det bästa alternativet för mig i år och det tror jag att de i Washington också tycker. Det är nu det hårda jobbet börjar för mig.

I sjunde rundan draftades Moras Mikael Vikstrand för Ottawa Senators. Strax innan hade Brynäs Christian Djoos draftats - liksom Filip Forsberg för Washington Capitals. Christian är son till Morabördige storbacken Pär Djoos.

Mer läsning

Annons