Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här hyllas silver-Calle av klubbkamraterna

/
  • Kalle Gräfnings med systern Maria från klubben Falun-Borlänge hyllade Calle Halfvarsson för hans insatser på VM.

Nöjd och besviken.
Calle Halfvarsson kan se tillbaka på en lyckad VM-debut.
– Det blev ju ändå ett silver och min första VM-medalj.

Annons

Ändå gnager en viss besvikelse hos honom.

– Jag är ju en sådan där tävlingsmänniska.

Det han främst tänker på då är spurtuppgörelsen med norska VM-kungen Petter Northug i stafetten, den som gav Sverige silvret.

– Jag hade ju bestämt mig för att vinna det där. Men jag spelade ut mina kort i den sista backen. Men jag fick inte till det där och kände mig inte riktigt pigg. När han väl kom i kapp var jag slut och hade inte så mycket att sätta emot.

Efteråt har han funderat mycket på hur han skulle ha gjort i stället men konstaterar samtidigt att det är lätt att vara efterklok.

– Jag hade så pass bra skidor och om jag varit iskall skulle jag ha legat i rygg på honom utför och gjort som han gjorde i stället, glidit om över krönet. Det kanske håller nästa gång.

På VM i Falun?

– Nja, redan på OS nästa år. Vi tar det först och knäcker honom där.

En viss besvikelse finns också kvar efter loppet över 15 kilometer. Där låg han på medaljplats när det sista varvet började.

– Jag gjorde ett bedrövligt sistavarv trots att jag tyckte att jag gick ut lugnt på det första för att ha krafter kvar till det sista. Men där tappade jag 46 sekunder på Gjerdalen. När man börjar bli så nära är det så att mycket vill ha mer.

Tord Asle Gjerdalen tog bronset i loppet.

Nu återstår tre världscuptävlingar, Lahti, Holmenkollen och Falun, av säsongen.

Hur laddar du om?

– Jag är revanschsugen efter VM-stafetten. Jag vill plocka så många världscuppoäng som möjligt och avsluta bra på hemmaplan i Falun. Det vore skönt att få med sig det inför sommarträningen.

Det betyder att Calle Halfvarsson åker alla lopp som återstår, bland annat femmilen i Holmenkollen, som blir hans andra i världscupen. Den första åkte han i Kollen i fjol.

– Då sprängde jag mig i början. Jag fick lov att jaga för att ta bonussekunder i inledningen eftersom jag låg på gränsen till att få åka finalen i Falun. Det behöver jag inte göra i år. Nu kan jag lägga mig i klungan och bara åka med.

Redan i dag är han och den övriga svenska truppen på väg till Lahti för sprint och 15 kilometer i världscupen.

Mer läsning

Annons