Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billy Nilsson: "Vi visade var skåpet ska stå"

/

Billy Nilsson tar en allt större roll i IBF Falun.
I måndagens toppmöte blev han tremålsskytt.
– Tävlingsinstinkten är i gång nu, säger han.

Annons

Efter Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström är Billy Nilsson IBF Faluns bäste målskytt, med totalt 21 mål till sitt namn.

Efter att ha haft en liten dipp i mitten av säsongen, har Nilsson återigen klivit fram som en av mästarlagets mest betydelsefulla anfallare:

– Billy har börjat leverera på slutet. Det gick lite trögt under säsongen, men vi har haft samtal med alla spelarna, och han är en av dem som svarade bra på det, säger tränare Thomas Brottman.

Själv säger Billy Nilsson att det lätt kan bli lite "lekfullt" i mitten av säsongen, men att hela truppen nu taggat till:

– För mig blev det precis som förra året, att jag shapar upp mig (ung. skärper till/kommer i form) mot slutspelet. Tävlingsinstinkten är i gång nu.

Precis som Brottman säger han att genomgången i omklädningsrummet efter första perioden var vad som gav IBF Falun energin att vända matchen:

– I första var det Storvreta som styrde och ställde, men vi snackade igenom det för att hitta glöden. Och sedan visade var skåpet ska stå!

Glöd hade båda lagen, och det var stundvis ruffigt på plan.

– Det är en sådan här match som båda verkligen ville vinna. Det var viktigt. Om vi vinner mot AIK också visar det att vi verkligen är i gång nu. Det skulle framför allt kännas skönt inom truppen.

Mer läsning

Annons