Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin Hed i ord och ton

SPF Seniorerna Hedemora har haft sin månadsträff i St Paulusgården.

Annons

Mona Forsberg, förvaltningschef över Hedemora kommuns vård- och omsorgsförvaltning, inledde genom att berätta om den vård och omsorg man vid behov kan få från kommunen. Hedemora har 600 anställda som arbetar med detta. Omkring 500 boende i kommunen får olika slags hjälp i hemtjänsten.

När någon t ex blivit utskrivningsklar från landstingsvården och ska hem till eget boende igen sker kontakt med den kommunala hälso- och sjukvården, som har 30 sjuksköterskor, fem arbetsterapeuter och ett par sjukgymnaster anställda. Hemtjänsten i kommunen tillhandahåller den hjälp som brukaren bedöms vara i behov av.

Det kan vara olika slags hjälpmedel, trygghetslarm eller hjälp med medicindosering eller tidpunkt för intag av medicinen. LSS, lagen om stöd och service, föreskriver att det vid behov ska ordnas kontaktperson, ledsagare, boendestöd eller särskilt boende.

Därefter passade det bra med en god påskinspirerad landgång och trevligt småprat bland de över 120 SPF-arna som samlats. Under höjdpunkten på mötet fick man njuta av ett fint framträdande av tre damer, Margareta Andersson, Ulla Linder Pedersen och Eva Ahlin. Programmet hette " Kerstin Hed i ord och ton".

Alla tre damerna är medlemmar i Odd Fellows Rebeckaloge, som heter just Kerstin Hed som en hyllning till Hedemoras mest berömda författarinna. Margareta Andersson läste flera dikter av henne. Ulla Linder Pedersen sjöng åtskilliga av dikterna, som var tonsatta av Eva Ahlin, som är kyrkomusiker och som stod för ackompanjemanget.

Kerstin Hed, som levde hela sitt liv i Hedemoratrakten, är känd för sina naturlyriska och stämningsskapande dikter. Publiken visade stor uppskattning av programmet och gav långa och tacksamma applåder.

Maud Aglinder

Mer läsning

Annons