Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiskt nätverk granskar klimatlarmen

Annons

Jag noterade med glädje inläggen den 12 januari av Lennart Back och Sigvard Eriksson. De ingår liksom jag i nätverket klimatsans.com. Det är ett fristående, fritt och öppet nätverk för insatta personer som förutsättningslöst kritiskt granskar och debatterar klimatfrågan. 

Där finns ett 30-tal professorer, docenter och andra experter inom klimatrelaterade ämnen som meteorologi, klimatologi, geologi, geofysik, paleontologi, oceanografi, solforskning, polarforskning samt basvetenskaperna fysik, kemi och matematik.

Där finns lika många inom teknik, energi och ekonomi, ett 15-tal inom biovetenskaper, runt 25 inom politik, samhälle och media samt ett 30-tal ledande profiler från industri och näringsliv. Totalt cirka 130 blir med viss dubbeltäckning drygt 100 personer. 

Lennart Back har varit universitetslärare i teknik och Sigvard Eriksson chef för medicinföretag. Från Siljansbygden märks bland annat svenska försvarets tidigare chefsmeteorolog Bengt Söderberg samt Hilding Sundqvist, prof. em. i meteorologi.

Alla har vi förutsättningslöst sökt grundfakta bakom FN:s klimatpanel IPCC och funnit att dessa inte stöder IPCC:s larm om hotande, av människan orsakad uppvärmning. Vi är långt från eniga i allt men menar att larmen är starkt överdrivna och illa grundade och tar resurser från andra, faktiska och angelägna miljöproblem.

De flesta är pensionärer och riskerar inte längre anslag och positioner utan kan tala fritt utifrån egna kunskaper och erfarenheter. Flera inklusive mig själv har skrivit faktabaserade, kritiskt granskande böcker om klimatfrågan. Vi släpps sällan in på etablerade debattsidor utan hänvisas i regel till insändarsidor. 

DT:s helsida för Back och Eriksson är därför glädjande!

Tege Tornvall

Nätverket Klimatsans

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons