Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kräver öppen debatt om Parisavtalet

Annons

Kan grön människofientlighet leda till miljödiktatur? Den frågan ställde professor Nils Uddenberg 1995. Han utgick från en enkät bland gymnasister. De oroade sig för miljöförstöring, klimatförändringar, befolkningstillväxt och världssvält. De ansåg att människan är en destruktiv kraft som skövlar naturen. Över hälften ansåg att dessa problem endast kunde lösas av en stark miljörörelse, som får människorna att ändra sin livsstil. Han skriver:

"Får vi en diktatur i det här landet, tänker jag, blir det en diktatur i ekologins namn."

Nu, när det är 1990-talets gymnasister som styr över oss, har miljörörelsens idévärld blivit politiskt korrekt i nästan hela politikerkåren med klimathotet som dominerande fråga. Var tredje svensk känner klimatångest.

Nils Uddenbergs mardröm håller på att bli sann. Den agenda som låg bakom Stockholmskonferensen 1972, FN:s mål om Global Governance, har drivits vidare av klimatpanelen IPCC med klimathotet som föregivet motiv för globala åtgärder.

Nu står det klart att det verkliga motivet är grön planekonomi. Klimatfrågan har kidnappats för politiska syften.

Vid nästa stora konferens i Paris i december, COP 21, är målet att nå ett bindande klimatavtal mellan alla nationer. Avtalet innebär en global fördelningspolitik styrd av FN.

Helylledemokraten Anders Wijkman kallar det en ny ekonomisk logik. Den blir svår att skilja från planekonomi. Någon märkbar påverkan på jordens klimat kommer avtalet inte att få.

Christiana Figueres, FN:s högsta klimatansvariga, sade nyligen: Detta är första gången i historien mänskligheten föresätter sig att ändra världens ekonomiska system. Googla Figueres intentionally.

Tidigare hade en av IPCC:s ordföranden förklarat: Klimatpolitiken ska fördela världens resurser på nytt sätt.

Den svenska naiviteten och bristen på realistiska initiativ är generande.

I Paris vill Åsa Romson visa hur duktiga vi är. Sverige ska gå före i att underkasta sig den FN-styrda planekonomin. Hon är beredd att sälja ut delar av nationens förmögenhet och självbestämmande. Det finns knappast någon bred folklig förankring bland medborgarna för detta.

Det är ett rimligt krav att Parisavtalets innebörd och konsekvenser redovisas och debatteras öppet.

För Nätverket Klimatsans

Sigvard Eriksson

Norrtälje

Ann Löfving-Henriksson

Orust

Sture Åström

Helsingborg, sekreterare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons