Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pluto i fokus på Paris nya

/
  • Paris är aktuella med EP:n From Paris to Pluto. Emma Nylén (tredje från vänster) från Mora är en av medlemmarna. Foto: Pressbild
  • Paris är aktuella med EP:n From Paris to Pluto. Emma Nylén (längst till höger) från Mora är en av medlemmarna. Foto: Pressbild

Indiedisco och ett nytt jobb åt en före detta planet. Tio år efter första skivsläppet är Paris åter aktuella.

Annons

Paris är tillbaka efter fyra års bortavaro. Den nya EP har fått titeln From Paris to Pluto och dvärgplaneten i solsystemets utkant tillägnas en egen låt.

– För några år sedan beslutades det att Pluto inte längre var en planet. Taskigt, tyckte vi. Texten handlar om att Pluto kan tjänstgöra som discokula på jorden istället, förklarar Emma Nylén, sångare och låtskrivare i Paris.

Say It heter första singeln och den var från början ett beställningsjobb till en kortfilm. Filmskaparna ville ha en 80-talig "natt i city-känsla". Inspelningen har som vanligt ägt rum i hemmastudion i vardagsrummet hos bandmedlemmen Mattias Svensson. Emma Nylén, uppväxt i Mora men sedan länge är bosatt i Stockholm, tror definitivt att bandets fans kommer att känna igen soundet.

– Det låter mycket Paris. Vi har vårt sound men ju längre man håller på desto bättre blir man förstås på det man gör.

Alla i bandet jobbar eller studerar och har dessutom andra projekt utanför Paris. Emma Nyléns har länge gjort musik under namnet Emmon. Förra året släpptes skivan Nomme där hon samarbetat med Jimmy Monell, medproducent samt pojkvän. Emma Nylén har själv beskrivit skivan som ett slags episkt skräckfilmsmanus.

– Emmon är punkig techno, Paris är mer svängig indiedisco, förklarar hon skillnaden mellan de två projekten.

Paris inspireras av en mängd olika musikblandning: 60-talspop, 70-talsdisco, 80-talssynt och 90-talsindie.

– Men många vill kalla vår musik syntpop, det känner vi oss inte riktigt bekväma med. Då kan lika gärna Europe eller Van Halen vara syntpop.

Mer läsning

Annons