Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasse Stefanz bojkottar Guldklaven i Malung

Sveriges största dansband, Lasse Stefanz, bojkottar årets upplaga av dansbandsgalan Guldklaven. Orsaken är att bandet misstänker oegentligheter i nomineringsprocessen, skriver Aftonbladet.

Annons

Olle Jönsson och hans Lasse Stefanz bojkottar dansbandsgalan Guldklaven. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

"Vi har tagit avstånd från Guldklaven för att vi inte tycker att det har skötts på rätt sätt och det är svårt att få en inblick i hur det fungerar", säger bandets frontman Olle Jönsson i en kommentar till tidningen.

Bakgrunden till bojkotten är att 14 av 18 nomineringar i år har gått till dansband med anknytning till skivbolag som har samma ägare som en av galans arrangörer – dansbandstidningen Får jag lov.

Diana Thylin, ansvarig utgivare för tidningen, förnekar oegentligheter. Hon påpekar för Aftonbladet att galan också arrangeras av Dansbandsveckan och Sveriges Radio och att de har lika stor makt i nomineringsprocessen.

Hon slår också tillbaka mot Lasse Stefanz och säger att medlemmarna i bandet är "hetlevrade".– Inga blir så arga som dem om de inte vinner när de blivit nominerade, säger Thylin till Aftonbladet.

Lasse Stefanz har inga nomineringar inför galan som arrangeras på söndag.

Mer läsning

Annons