Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckat år för Seasidefestivalen

/

Lördagskvällen bjöd fint väder, härlig stämning och allt från etablerade metalband till mindre skolprojekt. Samtidigt fanns workshops, föreläsningar och utställningar på festivalområdet med temat Kultur som drivkraft.

Annons

Solen skiner över Kålgården, publiken ökar alltmer mot kvällen och det är festivalkänsla på hög nivå. Omkring 40 akter i olika generar, för alla åldrar, uppträder under eftermiddagen och kvällen. Festivalen öppnar redan klockan ett med workshops och utställningar, där bland annat Michael Holt från Nordamerika gör ett performance. Metalbandet Formaldehyde är först ut att inta en av scenerna och därefter är musiken igång förfullt.

När BackBoons från Falun kör igång med sin rock n roll har många samlats vid scenen. De fyra killarna spelar både covers och egna låtar, vilket blir en bra blandning. Och trots solen i ansiktet och skador på fingrarna orsakade av den fina ståbasen, kör bandet fullt ut och får till en riktigt bra spelning med hängiven publik.

Efter ett performance på workshops-området går Michael Holt på scenen för att bjuda oss på musik. Det börjar med klassiskt från början av 1900-talet och sedan egenskrivna låtar. Publiken är mindre än förväntat men Michael ser ändå nöjd ut, ända till Rhinestone drar igång på scenen bredvid och överröstar honom. Att sätta en soloartist som spelar keyboard och gitarr samtidigt som ett hårt rockband blir helt enkelt inte bra. Men trots detta gör Michael Holt en fullt godkänd spelning.

Senare mot kvällen börjar det bli kyligare och småregna, men när In Mourning går på scenen glöms det bort snabbt och fokusen ligger bara på att få uppleva de två låtarna som bandet hinner framföra. För ett metalband med en låt på tio minuter hinns inte så mycket med på den korta tiden, men så länge det varar bjuds vi på en magisk spelning med en stor och hängiven publik. Det tråkiga är att bandet måste gå av scenen när stämningen är på topp.

När skymningen lagt sig över Kålgården avslutar Billion Dollar Babies årets festival. Det är hårt, tight och samspelt men det är ingen fart på publiken. Med utstrålningen, alla ljudeffekter, pyro och smällar blir det en riktigt snygg avslutning, men utan publikens röj försvinner mycket av stämningen och jag hade istället hellre sett In Mourning avsluta festivalen.

Mer läsning

Annons