Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gjorde låt till LIF

/

Nu drar även bandet Civil war sitt strå till stacken för att stödja Leksands IF. De har spelat in en introlåt att spelas innan matchstart och både Kalle Moraeus och Peter Tägtgren är med på ett hörn.

Annons

– Redan när vi började med bandet bestämde vi att vi skulle göra ett intro, säger trummisen Daniel Mullback.

Civil war startades av de medlemmar som lämnade Sabaton, tillsammans med sångaren Patrik Johansson och basisten Stefan Eriksson. Både Sabaton och Johanssons andra band Astral doors har spelat in musik med LIF-tema tidigare.

– Vi gjorde ju ett intro med Sabaton förut. Det var riktigt bra, men sedan har jag tänkt att man skulle kunna göra ett intro med en röd tråd. Jag alltid tyckt att musiken, klacken och publiken har klappat i olika takter.

Nu vill de hålla samman allt med det nya introt och premiär blir det när kvalserien startar på torsdag nästa vecka.

– Det ska stegras och sedan ska låten hålla samma röda tråd som introt. Vi satt och filade tills vi blev riktigt nöjda. Sedan tyckte vi att det vore kul att göra det med andra artister som är leksingar. Det är fiol i början och Kalle Moraeus var på, sedan vet vi att Peter Tägtgren är Leksing. Han har mixat låten och är med och körar. Sedan är det till och med så att de i Leksand har valt ut videomaterial från den gångna säsongen så de har också fått vara med och bidragit, liksom speakern Krister Ellström. Det ska kännas så "hemma" som möjligt.

Tanken är att introlåten ska leva under lång tid och vara bli en självklar del av uppladdningen inför en match. De som är oroliga över att Stiko Per Larssons låt Bröder kommer att försvinna kan andas ut, den blir som en mjuk uppladdning till introt.

– Men det ska vara en ny videoproduktion varje år. Man ska bli van vid den. "Nu jävlar" ska man känna och därför jag ville att alla skulle vara delaktiga.

Låten kommer inte att ges ut på något sätt, utan kommer bara att spelas vid matcherna.

– Vi har bekostat allt själva. Det är en present från oss som musiker. Det är två killar från Boomtown som klippt ihop materialet.

Den senaste tidens turbulens runt LIF vill han inte spekulera i.

– Som supporter är det svårt att bedöma den här "businessdelen". Man hoppas ju att det ska vara bra skött. Nu känns det som om att det är en bra känsla i laget i alla fall.

Mer läsning

Annons