Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre AIK-stjärnan Teteh Bangura tränar med Dalkurd

/

Dalkurd söker en vass anfallare.
Nu testar Superettan-nykomlingen förre AIK-stjärnan Teteh Bangura.
– Han har jättefina kvalitéer och vi tror att han kan vara den vi söker, säger Adil Kizil, sportchef i Dalkurd.

Annons

■■ Håll koll på den lokala sporten – få pushnotiser om Leksands IF, Mora IK och allt annat stort som händer. Ladda ner DT:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för DD:s app, Iphone eller Android.

Teteh Bangura gjorde sin första säsong i Sverige med Köping 2010. Året därpå, 2011, värvades han till AIK, där det blev stor succé. Bangura spelade 17 matcher och gjorde 15 mål.

Sedan flyttade han till turkiska Bursaspor. Efter en godkänd första säsong och sex mål på 24 matcher gick det tyngre 2012/2013, då han blev mållös på tio matcher. Efter att ha blivit utlånad till Sanliurfaspor och Beitar Jerusalem återvände Bangura på lån till AIK 2014. Någon ny succé i Solnalaget blev det inte och parterna skildes åt under sommaren.

Ett år senare dök Bangura upp i Sverige på nytt – i Mjällby. Där hann han i höstas med två mål på sex matcher.

Nu återstår det att se om det blir fortsatt spel i Sverige för Bangura som gjorde sin första träning med Dalkurd på torsdagen och även ska spela lördagens träningsmatch hemma mot Västerås SK.

– Han blev bättre och bättre under tiden i Mjällby. Han har ju dragits med en knäskada, men den känner han inte av längre, säger Adil Kizil.

– När vi hörde att han var tillgänglig tyckte vi att det passade utmärkt att bjuda in honom. Vi vill främst se i vilken form han är i.

Inledningsvis är planen att Teteh Bangura ska stanna i ungefär en vecka.

– Min agent (Patrick Mörk) har pratat mycket om Dalkurd och förklarat vilka ambitioner klubben har. Det är kul att vara här, säger Bangura.

Vilken form är du i?

– Haha, som du ser är jag säkert inte i lika bra form som de andra grabbarna i laget. Den är nog ändå okej, jag har tränat med Sierra Leones landslag och min gamla klubb under vintern.

Adil Kizil hoppas på positiva svar under tiden som Bangura tränar med klubben.

– Han har ju fortfarande ett fint cv, men har haft det jobbigare de senaste åren. Nu tror jag mycket handlar om att hans agent vill hitta rätt plats åt honom för att han ska kunna blomma ut igen och sedan dra. Jag tror att vi kan var den platsen, säger Adil Kizil.

Fotnot: Dt.se och dalademokraten.se livesänder lördagens träningsmatch mot Västerås SK.

LÄS OCKSÅ:

Tidigare Boca Juniors-spelare provtränar med Dalkurd: "Har fått ett bra intryck av Sverige"

Dalkurd kryssade i säsongspremiären

Svenska mästaren Rawez Lawan klar för Dalkurd

Mer läsning