Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar misshandlade i natt - en fick en fraktur och en skars i handen

/

En skuren i handen, en fick en fraktur och fyra andra lindrigt skadade. Det blev resultatet efter ett bråk utomhus i Orsa.

Annons

Det var vid 23.50 som polisen fick larm om att det skulle vara bråk vid ungdomens hus i Orsa. När patrullen kommer dit så är det lugnt. Men då kommer ett larm om att flera personer blivit misshandlade.

Det är ensamkommande flyktingbarn som larmar polisen. När patrullen träffar ungdomarna så framkommer det att personer från ett annat flyktingboende ska ha hamnat i bråk med ungdomarna.

Det är oklart vad som ligger bakom bråket. Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel och kommer att sätta in utredningsåtgärder. Ingen av gärningsmännen var kvar på platsen när polisen kom fram.

Det två personer som blev allvarligast skadade fick uppsöka sjukhus i Mora. '

Enligt ett inlägg från Ungdomens hus i Orsa på Facebook började bråket kring ungdomshusets biljardbord. Inget våld ska enligt inlägget ha förekommit inne i huset.

Ungdomens hus skriver också att man vidtagit åtgärder inför lördagkvällen med mer personal, socialtjänst, tolkar och ett tätt samarbete med polisen. Personalen på Ungdomens hus vill poängtera att stämningen brukar vara god.

Texten har uppdaterats med Ungdomens hus uppgifter.

Mer läsning

Annons