Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB-chefen Johan Söderström prisas för ledarskap

/
  • Prisutdelning: Hållbart ledarskap 2015.   NMC:s styrelseordförande Ylva Öhrnell och NMC:s generalsekreterare Lena Ander presenterar Johan Söderström från ABB som vinnare.   Prisutdelare var HKH Kronprinsessan Viktoria.

Under tisdagen tilldelades ABB Sveriges vd Johan Söderström priset Hållbart Ledarskap 2015 på Veckans Affärers årliga hållbarhetsdag på Grand Hôtel i Stockholm. Prisutdelare var H.K.H Kronprinsessan Victoria.

Annons

Priset Hållbart Ledarskap har delats ut årligen sedan 1999 av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv (tidigare Näringslivets Miljöchefer) för att belöna en person som genom ett föredömligt ledarskap har bidragit till att betydande steg tagits mot social, ekonomisk och/eller ekologisk hållbarhet i organisationen eller i samhället.

Pristagarens insatser ska präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet.

– Det är med stor ödmjukhet och glädje som vi tar emot den oerhört fina utmärkelsen för ett hållbart ledarskap. Hållbarhet ligger oss alla inom ABB varmt om hjärtat och det här är ett lagpris där många bidrar med sitt kunnande och engagemang, säger Johan Söderström och tillägger:

– För oss handlar hållbarhet inte bara om miljön, det är också en affärsstrategisk fråga och skapar konkurrenskraft – ’goda företag gör business med goda företag’. ABB:s strategi går ut på att hjälpa våra kunder att åstadkomma energieffektiva lösningar och användning av fossilfri el inom industri, energisektorn, transport och infrastruktur.

Juryns motivering lyder:

”Årets vinnare av Hållbart Ledarskap har visat ett entusiasmerande och varmt ledarskap, där han på ett fantastiskt sätt lyckats kombinera och skapa en företagskultur byggd på ’den schweiziska klockan med mänsklighet och hjärta’. Johan coachar medarbetarna med trygghet och tydlighet och visar upp ett genuint hållbarhetsengagemang, genom att inkludera hållbarhet i företagets strategier och visa på dess betydelse för affärsmässig framgång. Som förebild för företagsledare i omställningen till hållbar teknik- och energiutveckling och ett hållbart och jämställt näringsliv, hoppas juryn att vinnaren inspirerar och banar vägen för fler moderna ledare inom industrivärlden.”

Tidigare pristagare har bland annat varit Percy Barnevik för Hand in hand International.

Mer läsning

Annons