Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöbollskrig på asylboende urartade – slutade med polisanmälan om misshandel

/
  • Tre polisanmälningar har gjorts på asylboendena i Långshyttan och Garpenberg den senaste veckan. Anmälningarna handlar om misshandel, olaga hot samt stöld.

Tre polisanmälningar har gjorts på asylboendena i Långshyttan och Garpenberg.
Anmälningarna handlar om misshandel, olaga hot och stöld.

Annons

Två av de boende på asylboendet i Långshyttan har uppgett att de, vid flera tillfällen under flera veckors tid, har utsatts för hotelser av andra boende på asylboendet. Detta ska ha pågått från årsskiftet och fram till att polisanmälan gjordes den 17 februari.

Enligt polisen ska det handla om hotelser för att de två personerna inte anser sig tro på någon religion. Hoten ska ha framförts både muntligen och via Internet.

– Det är två personer som känner sig hotade från de andra på boendet eftersom de inte är troende. Polisanmälan gäller olaga hot. Det är de uppgifter som jag har om detta, säger Ovar Carlberg, stationsbefäl vid Avestapolisen.

Samma dag som polisanmälan om de olaga hoten gjordes, den 17 februari, gjordes även en anmälan om misshandel på asylboendet i Garpenberg. Där ska det, enligt polisen, ha handlat om ett snöbollskrig som urartat mellan boende på asylboendet.

Under lördag har det även upprättats en polisanmälan om en stöld av jacka på asylboendet i Garpenberg.

LÄS ÄVEN: Stort bråk på asylboende i Garpenberg – åtta gripna.

LÄS ÄVEN: Asylboende i Garpenberg anklagar anställd för misshandel.

Läs fler nyheter från Hedemora.

Läs fler Blåljusnyheter.

Mer läsning

Annons