Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin är årets punkare i skolvärlden

/
  • Falubördiga Karin Nygårds har dels nominerats till årets lärare i Stockholms stad och dels utsetts till
  • Karin Nygårds fick motta en prissumma på 10 000 kronor, i tiokronor. Pengarna låg i två skattkistor.

Falubördiga Karin Nygårds är en av Stockholms tre bästa lärare.
Samma vecka utsågs hon även till "Årets punkare i skolvärlden".
– Det var en fantastisk vecka, säger hon.

Annons

Häromveckan fick Karin Nygårds, som är lärare på Sjöstadsskolan i Stockholm, veta att hon var en av tre nominerade till "Årets lärare i Stockholms stad".

– Jag vann inte det priset men däremot så utsågs jag till "Årets punkare i skolvärlden" och eftersom det är ett nationellt pris så är det nästan ännu roligare att få vinna det, säger Karin Nygårds.

Hon är född och uppvuxen i Falun men 1994 gick flyttlasset till Stockholm. Där har hon bott sedan dess, förutom ett år då hon återvände hem till Falun. Karin har jobbat som lärare sedan år 2000.

– Jag jobbar egentligen som svensklärare men just nu jobbar jag med programmering och genom att lära ut lag och rätt på Internet. Jag kallar det för digitalkunskap. I dag har jag hållit en föreläsning för elever i årskurs sju om just lag och rätt på Internet och även jobbat med programmering med sexåringar, berättar Karin Nygårds.

Barnen får bland annat prova på att programmera små robotar.

– Och så tränar vi mycket med appar. Jag lär ut grundläggande koder och visar barnen vad man kan skapa med programmering och koder, säger Karin Nygårds

Hur har du firat nomineringen och priset?

– Jag har firat med lite tårta här på skolan.

Vad ska du göra med prispengarna?

– Jag fick 10 000 kronor i tiokronor, som låg i två skattkistor. De tyckte att jag var lik Pippi Långstrump med alla guldmynt. Jag har ett sidoprojekt som handlar om att stötta tjejer inom teknik. Därför har jag hittat en organisation i Kenya som jobbar med att ge fattiga tjejer från slummen chansen till att utbilda sig inom teknik och programmering. Jag kommer att skänka en del av prispengarna till det projektet, säger Karin Nygårds.

Mer läsning

Annons