Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag flyttar till Borlänge – "Vi tror definitivt på en ökad sysselsättning"

Dellner Brakes flyttar nu sin verksamhet till Borlänge. Här får de möjlighet att bytta ut. "Vi går mot ett rekordår" säger företagets vd Marcus Åberg.

Annons

Sedan år 1941 har Dellnerkoncernen funnits i Vika i Falu kommun. Men snart går flyttlasset. Från och med den första september kommer nämligen Dellner Brakes att hålla till i Borlänge – närmare bestämt på området strax söder om Norra Backa vid riksväg 50.

Sedan år 1941 har Dellnerkoncernen funnits i Vika i Falu kommun.

– Vi har fått ett fantastiskt bemötande och det känns jättekul att flytta in i fräscha nya lokaler där vi får både kontor och montageverkstad i toppklass, säger Marcus Åberg, vd för företaget, i ett pressmeddelande.

– Då det inte var möjligt att bygga ut nuvarande lokaler så ser vi att det är en fördel för oss att finnas i Borlänge, eftersom majoriteten av våra underleverantörer finns här.

Marcus Åberg konstaterar att han ser positivt på framtiden.

– Vi tror definitivt på en ökad sysselsättning både för Dellner Brakes i Borlänge, Dellner Dampers i Flen och Dellner Couplers i Vika, orderläget är mycket starkt i hela koncernen, vi går mot ett rekordår, säger han.

Även Hushagen Fastighets AB är positiva till sina nya hyresgäster.

– Vi är glada över att ett teknikföretag som Dellner Brakes med verksamheter över hela välden valt att flytta till Borlänge, vi har en bra mix av företag och ser fördelar av att företagen kan skapa synergier, säger Jörgen Isaksson, VD för Hushagen Fastighets AB.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons