Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonårsflicka skadad på asylboendet i Trängslet

Strax innan klockan två under onsdagseftermiddagen utbröt nya oroligheter på asylboendet i Trängslet. De första uppgifterna talade om att en flicka i tonåren blivit misshandlad.

Annons

Enligt polisens presstalesman i Dalarna, Stefan Dangardt, har bråken tidigare berott på en rad olika saker så som bland annat våldsbrott inom familjen, konflikter från hemlandet och missnöje med rumskamrater. Han betonar dock att det kan handla om allt möjligt.

– Enligt vad jag vet så ska det röra sig om en mindre skada på flickan och enligt personalen på plats vet de inte vem som gjort det, säger Stefan Dangardt.

Räddningstjänst och ambulans kallades till asylboendet.

Polisen hade lämnat platsen eftersom det varit lugnt sedan i går kväll.

– Vi hade strax innan bedömt läget som väldigt lugnt och därför dragit tillbaka våra resurser, men nu är vi tillbaka på platsen och försöker reda ut vad det är som hänt, säger Stefan Dangardt.

Nu kommer dock Migrationsverket att sätta in fler ordningsvakter från Securitas vid Trängslet.

Joakim Jansson, sektionschef för Migrationsverkets region Mitt område för Gävleborg och Dalarna berättar att man dessutom kommer att rekrytera mer personal till Trängslet.

Enligt honom så har situationen vid asylboendet i Trängslet fungerat bra - bortsett från de sista tre dagarna.

- Men när man samlar många människor från olika kulturer på och samma ställe så händer det saker, säger Jansson.

Bråken har alla haft sitt ursprung i samma konstellationer. Däremot har Migrationsverket inga ytterligare uppgifter om onsdagens händelse med tonårsflickan.

- Där avvaktar vi polisen utredning, säger Joakim Jansson.

För närvarande arbetar cirka tio personer från Migrationsverket i Trängslet. Just nu pågår dock rekkrytering av ytterligare anställda. Migrationsverkets personal kommer dock endast att finnas där under dagtid - även nyårshelgen - medan man också förstärker Securitas insatser på anläggningen dygnet runt.

- Vi jobbar nära polis och har en daglig avstämning om ytterligare insatser behövs, förklarar Jansson som också bekräftar att ett antal personer flyttats från Trängslet till andra asylboenden.

Enligt polisen på plats så ska stämningen nu vara lugn. Enligt polisen kommer en formell anmälan om den påstådda händelsen att upprättas, men de menar att det i nuläget råder en osäkerhet kring om det begåtts något brott.

Redan under måndagskvällen utbröt ett bråk och polisen kallades till Trängslet och i går valde flera boende att lämna området med buss.

Enligt ett beslut som togs tidigare under dagen planerade polisen, på grund av de tidigare händelserna, att finnas på plats med extra tillsyn under nyårshelgen.

LÄS OCKSÅ: Oroligt i Trängslet - "Vi är rädda"

Mer läsning