Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blev polisens helg i Borlänge - se alla händelser

Borlängepolisen omhändertog under helgen åtta personer med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En rad mindre brott inträffade.

Annons

Fredag, 23.30

Omkring klockan 23.30 på fredagskvällen larmades polisen till Hotell Gustav Wasa där någon tagit sig in en av kontorslokalerna. Personen var försvunnen när polisen kom till platsen. Exakt vad tjuven fick med sig är oklart, men en anmälan om stöd är upprättad.

Midnatt, natten mot lördag:

Strax efter klockan 00.00 under natten till lördagen fick polisen in en anmälan om en pågående misshandel på Sveaborgsgatan. På plats greps en 40-årig man enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

Lördag, 00.35:

En man togs om hand av polisen omkring klockan 00.35 natten till lördagen på restaurang Liljan. Manne, som är född 1981, misstänks för att ha förstört en toalett på restaurangen och omhändertogs enligt lagen om LOB.

Lördag, 02.20:

Vid 02.20-tiden under natten till lördagen kallades polisen till Stationsgatan med anledning av ett bråk. En anmälan om misshandel upprättades.

Lördag, 17.30:

En man som gick längs Kvarnsvedsvägen vid 17.30-tiden på lördagen kontrollerades av polisen och misstänktes för att ha använt narkotika. Mannen, som är född 1980, togs om hand enligt LOB, sedan han inte längre var misstänkt för narkotikabrott.

Lördag: 21.00:

En polispatrull åkte till fritidsgården Kängan på Plogstigen strax före klockan 21.00 på lördagskvällen sedan man hade fått in en anmälan om att ungdomar lyste på människor med grön laser. Ingen som kunde misstänkas för brottet påträffades.

Lördag, 22.30:

En 40-årig man greps vid 22.30-tiden på lördagskvällen på Gös Eriks väg misstänkt för kvinnofridskränkning och misshandel. Polisen kallades till platsen efter en anmälan om bråk. Mannen anhölls efter förhör.

Fyra timmar senare fick polisen in en ny anmälan om missbruk med grön laser, den här gången i Tjärna centrum. Men inte heller då hittade man någon som skulle kunna mistänkas för brottet.

Lördag, 23-tiden:

En 16-årig flicka misstänks för rån sedan hon enligt uppgift vid 23-tiden på lördagskvällen ska ha ryckt en telefon ur handen på en person. Flickan greps på platsen, men anhölls inte.

Söndag, 04.00:

Vid 04.00-tiden på söndagsmorgonen ringde en person till polisen och berättade att en trafikolycka hade inträffat. När polisen kontrollerade uppgifterna visade det sig att anmälan var falsk, det var ingen olycka på platsen som uppgivits.

Mer läsning

Annons