Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man förhörd om attacker mot bilister

/
  • Polisen har nu förhört en man från Gagnef om den senaste tidens attacker mot bilister.
– Vi vet att det var hans bil men han nekar till att ha något med händelserna att göra, säger P-O Nordqvist, chef för trafikpolisen i Dalarna.
Bilarna på bilden är inte aktuella i utredningen.

En medelålders man från Gagnefs kommun har nu förhörts av polisen. Detta sedan hans bil identifierats i samband med händelsen då någon försökte att preja en kvinnlig bilist av vägen sedan hon blinkat med sitt helljus.

Annons

Drygt två veckor har nu hunnit gå sedan en 27-årig man och hans sambo blev jagade av en bilist sedan de blinkat åt honom med helljuset på E16 i närheten av Gimsbärke. Anledningen till blinkningen var att de tyckt att bilisten gjort en livsfarlig omkörning.

Detta var dock något de aldrig skulle ha gjort om de då vetat om vad som väntade. Då de kom fram till tidigare Duvnäsbagarn intill järnvägsviadukten i Duvnäs stod plötsligt samma bil tvärs över vägen och paret tvingades då stanna.

Ur den blockerande bilen kastade sig då en man som rusade fram till parets bil och började slå på den. De båda blev livrädda och lyckades fly från platsen i panik.

Mannen följde då efter och försökte i hög fart att preja parets bil av vägen innan han i Amsberg försvann i hög fart mot Borlänge.

Kvinnan i bilen chockades av händelsen och drabbades av så svår panikångest att paret tvingades åka till akuten i Falun där hon fick lugnande medicin.

Dagen därpå visade det sig också att attacken inte var någon engångsföreteelse.

En kvinna som i DT läste om händelsen hade själv upplevt en liknande händelse bara några dagar tidigare.

– Föraren var helt galen, kunde hon berätta då för tidningen.

Händelsen hade inträffat på länsväg 293 mellan Falun och Borlänge efter att kvinnan blivit omkörd av en bil som därefter svängde in så tvärt framför henne att hon tvingades tvärnita.

Kvinnan blinkade ett par gånger med helljuset, något inte heller hon skulle ha gjort. En bit längre fram stod han och väntade på henne.

Kvinnan blev väldigt rädd och skärrad och vågade inte stanna utan körde förbi. Bilisten kom då efter och prejade henne flera gånger ut i den mötande körbanan.

- Han körde så nära att min backspegel trycktes in, kunde kvinnan berätta.

Trots den pressade situationen hade hon ändå tillräcklig sinnesnärvaro för att notera bilens registreringsnummer, uppgifter som naturligtvis gladde polisen som såg mycket allvarligt på händelserna.

– Bilen tillhörde en medelålders man från Gagnefs kommun och han har också förhörts i ärendet, säger länets trafikpolischef, P-O Nordqvist.

– Mannen nekar till att ha med händelsen att göra och kvinnan har inte heller sett föraren tillräckligt för att kunna ge en klar beskrivning av utseendet, säger P-O Nordqvist.

Han säger också att det mesta pekar mot att attackerna mot de två bilarna utförts av två olika män.

– Vi söker fortfarande efter bilen i Duvnäs och har också en del uppslag att arbeta efter. Vi har också kontrollerat bilar på några adresser, säger P-O Nordqvist.

Den bil de söker är en AUDI A4 eller A6 och som förmodligen är silverfärgad.

En sådan bil har också beskrivits av en man från Västerdalarna som också han fick vara med om en nära nog identisk händelse längs E16 genom Västerdalarna.

– Jag skickade ett sms för att kontrollera vem som ägde bilen och fick då fram en person i Gagnefs kommun.Tyvärr har jag både raderat meddelandet och glömt namnet på ägaren, säger mannen till tidningen.

Polisen är också fortsatt intresserade av uppgifter kring händelserna eller från de som upplevt något liknande. Polisen nås då via det nationella växelnumret 114 14 där trafikpolisen i Dalarna kan efterfrågas.

Mer läsning

Annons