Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan blev ögonvittne till skottlossningen

/
  • Från sin balkong blev Johan Videll ögonvittne till lördagseftermiddagens skottlossning i stadsdelen Bullermyren.

Skottlossningen i Bullermyren skedde mitt inne bland hyreshusen och under en tid då många personer, både barn och vuxna, befann sig ute.

Annons

– Det börjar bli för mycket och snart vågar jag inte bo kvar här, säger Johan Videll som blev ögonvittne till skottdramat.

Vid innergårdens lekplats håller några barn på att gunga och mellan husen rör sig de boende eller besökare till de hyresgästerna i hyreshusen. Så såg det troligen också ut när de två beväpnade gängen drabbade samman på innergården under lördagseftermiddagen.

– Jag och min bror satt på min balkong när vi upptäckte hur fullt med folk plötsligt fanns på innergården, berättar Johan Videll som bott i området i tio år.

På bara tiotalet meters avstånd såg de sedan hur gängen drabbade samman, beväpnade med basebollträn, någon med en kofot och andra tillhyggen.

– Plötsligt såg jag hur en person i det ena gänget drog fram en pistol och började skjuta mot de andra som då sprang mot Vallgatan, berättar Johan som då fann för gott att dra sig inomhus.

– Det börjar bli för mycket nu. Jag har bott här i tio år och trots att polisen ofta cirkulerar här så blir det bara värre och värre. Troligen finns det mycket droger i det här området, säger Johan som nu allvarligt funderar på att flytta.

– Man måste kunna känna sig trygg där man bor. Annars funkar det inte, säger han.

Mer läsning

Annons