Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zumba för de minsta

/
  • Ann-Sofie Barkensjö kommer att leda zumbapassen för barn. Till höger Angelica Sjöholm som också hon är zumbainstruktör och driver Angelica´s Dance & Style.

Snart finns zumba även för de minsta i Borlänge.
På tisdag i nästa vecka är det premiär och då kan alla barn som vill prova på gratis om det är något för dem.

Annons

Åldersgränsen, med viss flexibilitet, är satt till 7-10 år och platsen är Kulturhuset Svanen klockan 18.

Det är Angelicas Dance & Style som introducerar barnzumban i Borlänge. Den här yngsta varianten kallas sumbatomic och är enligt Angelica Sjöholm, som driver företaget, utvecklad för att hjälpa barnen till en sundare livsstil och hon lovar att barnen får uppleva riktig rörelseglädje och ha kul. Målet är att barnen ska vilja träna.

– Med hjälp av dansen lär de känna sin motorik och rytmkänsla. De övar upp sin kreativitet genom improvisation under lekfulla former, vilket även bidrar till att stärka deras självkänsla, säger hon.

Rytmer och steg som barnen får lära sig är bland annat hip-hop, salsa, cumbia och merengue.

– Jag kommer att ha lite blandad musik, inte bara latinamerikanskt, utan en hel del musik som jag vet att barnen gillar, säger Ann-Sofie Barkensjö som är instruktör.

– Det gäller att man gör det på ett roligt sätt, annars tröttnar barnen, tillägger hon.

Angelicas Dance & Style startade 2010 och har förutom i Borlänge verksamhet också i Falun, Hosjö och Svärdsjö. Företaget erbjuder inte bara zumba i alla dess former utan arrangerar bland annat också danskurser i bugg och foxtrot.

Annons