Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zombieexpert svarade på frågor

Fantasiföreteelsen zombier lockade på onsdagen ett 25-tal unga till Haffas.
På plats för att svara på frågor på temat fanns Herman Geijer, titulerad som zombieexpert.

– Ja, det är min officiella titel. Det är ett ganska smalt område. Jag har inte så många kollegor, inledde Geijer kvällen leende.

Hans karriär som zombievetare inleddes med att han inom ABF Sundbyberg fick chansen att dra i gång en studiecirkel på temat Vad göra när zombiekatastrofen kommer?

Hela 200 personer anmälde sig till cirkeln, antagligen inspirerade av det rika utbudet på zombiefilmer.

Även i Ludvika tycks ett visst intresse finnas för zombier, varför Herman Geijer bjöds in att svara på fritidsledaren Pontus Dahlins frågor i ämnet. Även publiken bidrog med frågor.

Det blev en smått surrealistisk stund som följde, med frågor som "Hur dödar man en zombie?", "Är du själv förberedd på en zombieattack?", "Vem överlever attacken?" och "Hur troligt är det att det kommer en zombieattack?"

På den senare frågan svarade Herman Geijer med glimten i ögat:

– 13-14 procent, kanske.

Mer seriös var Geijer i sitt budskap kring överlevnad i största allmänhet, där han hänvisade till tips från Civilförsvarsförbundet.

Men för de som tror, eller vill tro, på zombier kan det vara på sin plats att avsluta med Herman Geijers rekommendation gällande bästa metod för att ta kål på dessa "vandrande döda":

– En kofot är det ultimata zombiedödarvapnet.