Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yxrånarna fortfarande på fri fot

En mindre summa i kontanter. Det var vad de yxbeväpnade rånarna fick med sig från rånet mot Shell på Hugo Hedströms väg på onsdagskvällen. Ännu på torsdagskvällen var de också fortfarande på fri fot.
– Vi har kunnat säkra en del spår, säger Jan Barck, utredare vid Borlängepolisen.

Det var vid 22.15-tiden på onsdagskvällen som de yxbeväpnade rånarna slog till mot Shell vid korsningen mellan riksväg 70 och vägen mot Coop Forum.

I butiken befann sig då en ensam kvinnlig anställd som tvingades att lämna från sig en mindre summa kontanter. De båda rånarna försvann därefter till fots från platsen.

Larmet resulterade i en stor polisinsats. En hundpatrull lyckades också få upp ett spår efter rånarna. Dessa slutade dock tvärt och allt tyder därför på att en flyktbil väntat en bit från macken.

– Vår teori är att en bil väntat vid Tomas Kaakinen Bil AB i närheten av macken, säger förundersökningsledaren Jan Barck.

Enligt honom ska det också stämma med vittnesuppgifter från en kvinna som från sitt fönster sett en bil lämna den platsen. I sitt vittnesmål har hon beskrivit hur bilen i hög fart körts längs Hugo Hedströms väg i riktning mot Borlänge centrum. Några andra uppgifter om bilen har hon dock inte kunnat ge.

Inne i mackens butik har rånarna fångats på övervakningsfilm som polisen nu säkrat för undersökning.

– Båda var maskerade och åtminstone den ene med en form av dödskallemask. Det har varit svårt att få fram ett signalement på rånarna men kvinnan i butiken har beskrivit dem som svenskar, säger Jan Barck.

Polisen är nu mycket angelägen att komma i kontakt med personer som besökt Shell på Hugo Hedströms väg vid tiden för rånet.

– Det gäller tiden från omkring 21.45 och fram till rånet en halvtimme senare. Bland annat vill vi gärna komma i kontakt med en kvinna som tvättade sin bil vid stationen vid tidpunkten strax före rånet, säger Barck.

Han poängterar att polisen vill ha kontakt med alla som befunnit sig på platsen vid tiden och att polisen därefter får bedöma värdet av vad de sett eller inte sett.

– Vi gör också en jämförelse med ett par andra liknande rån och som skett i en hygglig närtid, säger Jan Barck.

Shellstationen hölls stängd under torsdagsförmiddagen medan personal från tekniska roteln i Falun undersökte brottsplatsen.

– Vi har kunnat säkra en del spår, säger Barck utan att vilja gå in närmare på vad teknikerna hittat.

Den som gjort iakttagelser eller har andra uppgifter att lämna kring rånet kan ringa polisen på det nationella numret 114 14.