Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare kvinna drabbad av äldrestölder

Annons

Senast i onsdags blev en kvinna bestulen på 20,000 kronor i Ludvika där signalementet på åtminstone en av förövarna passar in på det som givits vid stölden i Malung.

När en äldre dam boende vid Kullan i Malung höll på att vattna blommorna på balkongen i onsdags förmiddag fick hon påringning på dörren. Det var en för damen okänd kvinna som hade ett ärende hon behövde hjälp med.

- Hon ville att jag skulle hjälpa henne med ett brev som skulle till Malungshem, det skulle innehålla 400 i kontanter och var ämnat att täcka målningen av hennes nya lägenhet längst upp i fastigheten. Först ville jag inte släppa in henne men jag gav med mig till slut, säger den bestulna damen som vill vara anonym.

Under tiden som damen försöker hjälpa den unga kvinnan med brevet blir hon bestulen. Hur det har gått till förklaras bara av att den unga kvinnan haft hjälp.

- Medans jag hjälper henne blir jag bestulen. Jag hade ju ingen anledning att misstro henne och så var hon väldigt charmerande. Hur lång tid det rörde sig om vet jag inte men det var inte särskilt lång stund. Vid ett tillfälle så drar hon upp en pläd och under det tillfället kan jag inte se ut till hallen, det är då jag misstänker att någon annan var inne i lägenheten, säger damen.

Personen som uppenbarade sig i den sedermera bestulnes lägenhet var av utländsk härkomst och påstod själv att hon kom från Spanien, men det tvivlar damen på. Hon var blonderad men en svart hårbotten lyste igenom. Beskrivs som mycket vacker och ganska ung. Vid tillfället hade kvinnan på sig vita byxor och ett linne med svarta rosor på, kvinnan hade även ett bara blanka glasögonbågar.

Riktigt hur mycket de stal vet inte kvinnan men det rör sig om tvåtusen kronor i kontanter och ett smyckeskrin där det bland annat fanns en Bismarcklänk värd runt 25,000 kronor.

- Det rör sig troligtvis om samma liga vi fått in rapporter om tidigare i länet, säger Lena Kruse vid Malungspolisen och tillägger att alla som kan ha något tips om det inträffade eller något annat av värde är välkomna att höra av sig till polisen i Malung.

Mer läsning

Annons