Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare intensiv prospektering planeras i Bjursås

Boliden begär två års förlängning av undersökningstillståndet Bjursås nummer 1008 och planerar för fortsatt intensiv prospektering.

2000 började undersökningen på allvar som sker i sammanlagt tre undersökningstillstånd, Bjursås 1008,1007 och 1009 och av Ärssjögruvan där Boliden sedan år 2000 har ett bearbetningstillstånd som löper fram till 2025.

I förlängningsansökan till Bergsstaten så rapporterar Boliden att de i undesökningsområdet hittills diamantborrat 13 kilometer, och gjort mängder av andra undersökningar med olika prospekteringsmetoder.

Under 2012 har Boliden gjort karterings och tolkningsarbeten av de data man samlat på sig av förekomsten av bly, guld, koppar, silver och zink runt, Ärtsjögruvan, Lustebogruvan och Uggeåsengruvan.

Men Boliden äger i området också bearbetningstillstånd för Foholmsgruvan och Flobergsgruvan som liksom Ärtsjögruvan som alla innehåller koppar, silver, guld, zink och bly.