Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yonna Waltersson från Falun blir chefredaktör på Arbetet

I fem års tid har 33-åriga Yonna Waltersson jobbat på webbtidningen Dagens Arena i Stockholm. Snart lämnar hon sin post för att i stället bli chefredaktör på Arbetet.
– Jag ser stor utvecklingspotential i tidningen, säger hon.

Yonna Waltersson föddes i Falun och bodde där fram till att hon var 19 år gammal. Journalist har hon varit i åtta år.

– Jag inledde min karriär på TT Spektra som redigerare. Därefter blev jag redaktör på Europaportalen och skrev om EU-relaterade frågor.

2010 fick Yonna Waltersson anställning på Dagens Arena, som då enbart fungerade som en ledarsida. Tillsammans med ett gäng andra personer rekryterades hon för att utveckla och göra om den till en fullskalig webbtidning. Hennes uppgift som allmän redaktör och debattredaktör var att leta nyheter och olika teman att debattera. Så småningom befordrades hon till chefredaktör. Men nu har tiden på Dagens Arena nått sitt slut och Yonna Waltersson är redo för nya utmaningar i den mediala världen.

– Det har varit en fantastisk tid och jag kommer sakna mina gamla kollegor. Dels har jag utvecklats som person. Sen har jag gått från att vara en redaktionsmedlem till att leda redaktionen, vilket har varit mycket lärorikt, säger hon.

Hon har nyligen blivit mamma och efter en tids föräldraledighet tillträder hon sin nya position som chefredaktör på Arbetet i augusti 2016. Det var en rekryterare som hittade henne.

– Jag ser en stor utvecklingspotential i tidnigen, där min bakgrund inom webb kan komma till användning. De som jobbar där har en enorm kompetens i arbetsmarknadsfrågor. Jag vill ta det vidare och utveckla ännu mer intressant journalistik.

Arbetet är en facktidning som inriktar sig på arbetsmarknaden. Den ges ut både i pappers-och webbform.