Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yassine från Marocko jobbar med forskning och utveckling i Avesta: "Jag trivs fantastiskt bra på Outokumpu "

Efter sina universitetsstudier tog Yassine El Ouazari chansen till spännande karriärmöjligheter hos Outokumpu i Avesta.
– Det är idealiskt eftersom jag får den erfarenhet jag behöver för kommande arbetsliv. Här känner jag att jag hör hemma och kan utvecklas, säger han.

Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål och finns i ett 30-tal länder. Outokumpu Technical Graduate program är ett treårigt program där nyutexaminerade studenter inom det tekniska fältet får chans att bekanta sig med Outokumpu som företag. De ges också möjlighet att utveckla sina kompetenser och få värdefull erfarenhet genom att jobba med utmanande och varierade tekniska uppdrag. Yassine El Ouzari känner sig lyckligt lottad som fick en plats i programmet förra året. Han kommer ursprungligen från Marocko och har studerat i Nancy i Frankrike. Sitt sista år gjorde han vid Luleå tekniska universitet och tog examen i maj ifjol.

– I Luleå fick jag en otroligt fin upplevelse av Sverige, jag gillar verkligen den svenska kulturen och naturen, berättar han entusiastiskt. Det var där han fick vetskap om Outokumpus program.

– Jag har vänner som hade varit i kontakt med företaget och jag fick ett gott intryck av det. Programmet lät helt idealiskt för mig.

Vill du läsa mer om Outokumpu Technical Graduate program? Här finns mer information.

Han blev inte besviken. När han väl antagits fick han all hjälp och stöd han behövde för att komma in i företaget och i uppgifterna.

– Alla är så hjälpsamma här, jag fick väldigt bra information om företaget och allt stöd som krävdes. Jag kan nog inte hitta ett bättre jobb eftersom jag får jobba i internationella sammanhang och jag får chans att prova på olika uppdrag och avdelningar inom företaget.

Därför uppmuntrar Yassine andra att söka till programmet vid nästa antagningsomgång.

– Ibland kan det vara svårt att få jobb om saknar erfarenhet, men den får man här. Särskilt eftersom man ingår i olika spännande nätverk med andra företag också.

Outokumpus arbete med hållbarhetsfrågor är något som tilltalar Yassine.

– 85 procent av det rostfria stålet är återvunnet. Företaget jobbat också aktivt med att minska utsläppen av koldioxid, berättar han.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och Outokumpu i Avesta och ej en artikel av nyhetsredaktionen.