Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

World harmony har passerat Dalarna

/
  • På väg västerut. Efter att ha upplevt den Svenska landsbygden väntar den Norska något ondulerade terrängen.

Annons

Om ni sett ett följe med runt tio löpare springades med en fackla någonstans mellan Orsa och Malung så är det inte för att Olympiska spelen kommer hållas i de här trakterna. Det är World Harmony Run som haft den goda smaken att ta en tur förbi i dalgången.

World Harmony run är en organisation som skapades med syftet att föra människor närmre varandra. Med löpare från Italien, Österrike, Ungern, Tyskland, Ryssland och Slovakien. De rapporterar att dalfolket är ett föredöme.

- Det har varit fram folk och pratat med oss nästan varannan kilometer, alla är mycket vänliga, säger Dipavajan Renne från Österrike.

Sällskapet började sin resa i Lissabon, Portugal och har passerat genom Centraleuropa genom Finland vidare till Sverige. Under söndagsnatten vilar de i Malung efter att ha tagit sig från Orsa under dagen.

- Det har varit en underbar sträcka, naturen här är fantastisk och om man gillar att springa som vi uppenbart gör finns det inget som är så härligt som att springa i de ändlösa skogarna med bara vägen framför sig, säger Dipavajan.

Måndagens pass tar gruppen till Norge och därefter en tur med båt till Island. Avslutar det hela gör de i Amsterdam.

Mer läsning

Annons