Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wolf FM håller halloweenkonsert

Den lokala falubaserade rock'n'roll-radiokanalen Wolf FM styr upp en svängig halloweenkonsert i Svärdsjö under fredagen. Det har de aldrig gjort förut.
– Det räcker inte med bara radio längre, säger Thomas Öberg, ordförande i Wolf FM.

På gästlistan finns Crazy Cavan and the Rythm Rockers från England, värmlandsbandet Snakebite och Hurricane Rockers från Svärdsjö/Falun. Det blir teddyboylegender och rock'n'roll med Elvis-influenser bland annat, lovar Thomas Öberg.

Och publiken får gärna vara utklädd i sann Halloween-anda:

– De fåt jättegärna vara djävulen själv men med hjärtat på rätta stället, säger Thomas Öberg.

Halloweenkonserten var en idé som tornade upp sig efter att årligen ha arrangerat de musikaliska sammankomsterna Summer Jamboree. Via dessa arrangemang har radioföreningen fått in en summa pengar. Något det behövdes mer av.

– Vi tog ju det här beslutet efter att ha tittat i kassan och insett att vi måste göra något. Så då började vi kika på lokaler och hittade Hedenborg i Svärdsjö.

– Vi måste höras och synas och bjuda på lite Wolf FM på plats, betonar Thomas Öberg.

Han hoppas på minst 300 besökare. För att kunna täcka upp för pengar till en fortsatt verksamhet har man satt 200 kronor per biljett.

– Jag hoppas verkligen att det landar väl besöksmässigt. Och jag har indikationer på att det kommer att gå.

Lyssnarskaran är inte bara från faluområdet. Till fredagens Halloweenkonsert väntar Thomas Öberg besökare från bland annat Stockholm, Västerås och Hälsingland.

– Och får vi ett överskott i kistan kanske vi kan göra ännu fler evenemang, säger han med ett leende.