Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wissman slog Europamästaren på 400 m

Annons

Johan Wissmans satsning på 400 meter ser ut att bära frukt. I sitt första lopp på distansen på två år utklassade han Europamästaren och vann loppet överlägset.

I höstas bestämde sig Johan Wissman för att ändra sin satsning från 200 m till den dubbla distansen. I Europacupen i Vasa på lördagen visade han att det kan bli ett lyckat drag. Trots kraftig motvind gick svensken i mål på tiden 45,77 _ och slog Europamästaren från inomhus-EM, irländaren David Gillick, med nästan fyra tiondelar.

Helsingborgslöparen öppnade i ett rasande tempo och ledde från start till mål.

Men segern var inte bara meriterande, den gav dessutom ett skönt formbesked. Senast han sprang distansen utomhus var för två år sedan.

Det vet han nu. Även om han inför loppet siktat in sig på Jimisola Laursens svenska rekordtid 45,54 kunde han inte vara annat än nöjd med resultatet.

Just därför står sig Laursens svenska rekord från Edmonton-VM 2001 fortfarande. Men inte länge till, om man får tro Wissman.

Men innan dess ska han fortsätta försvara de svenska färgerna i Vasa. Redan på söndagen är det dags för 200 m, där Wissman visat storform på sistone. Däremot är det högst tveksamt om han orkar ladda om till stafetten på 4x400 m.

TT

Mer läsning

Annons