Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wishart gör debut mot Rögle

På tisdagseftermiddagen fick Mora IK klartecken att använda sig av Ty Wishart.
Det innebär att den NHL-meriterade backen gör sin första match i toppmötet mot Rögle.
– Han ser trygg ut på isen, säger Peter Hermodsson om nyförvärvet.

Förra tisdagen presenterades både Jesper Eriksen och Ty Wishart som nya backar i MIK.

Eriksen gjorde debut i Moratröjan två dagar senare, medan klubbdirektören upprördes av att det dröjde så länge innan den kanadensiske backen blev spelklar för sin nya klubb.

– Men i dag (tisdag) på eftermiddagen kom klartecken, säger en nöjd Hermodsson.

Mora IK:s klubbdirektör har sett några träningar med den reslige backen som är 193 centimeter lång och väger över 100 kilo.

– Det är alltid svårt att säga utifrån träning, men han ser lugn och säker ut. Han har bra kontroll, är trygg och har bra blick för spelet, säger Peter om Ty Wishart.

Jesper Eriksen, som plockades från Vimmerby i division 1, har hunnit med två matcher för sitt nya lag. Och redan i andra matchen, borta mot Timrå i lördags, fick han sätta sin första puck när han knappt fem minuter in i matchen sköt 1–0 i numerärt överläge.

– Kul att få sätta dit den. Jag brukar skjuta mycket och det gäller att ha lite flyt. Jag tror pucken tog på en skridsko och in i mål.

Att det var Eriksens mål var det ingen större tvekan om.

– Jag frågade Stastny (Yan) om den styrde på honom, men det gjorde den inte, så då var det väl mitt mål.

Om vi börjar med debuten i MIK-tröjan var den på väg att bli en mardröm. Åtminstone i ett av Eriksens byten, där en trasig skridsko höll på att ställa till det rejält för honom och Mora.

– Det var lite nervöst första matchen och så hade jag otur när skenan gick av och jag ramlade på blå. Som tur var blev det inget baklängesmål, säger Jesper som nu kan skratta åt händelsen.

Två segrar har det blivit med Eriksen på isen.

– Men den mot Timrå (4–2) var ingen jättebra match från vår sida. Men vi lyckades vinna och Hempas (Daniel Hermansson) mål var snyggt och jäkligt viktigt.

– Vi kom inte alls upp i nivå mot Timrå, men det är en styrka att vinna såna matcher också, konstaterar han.

När vi pratar med Jesper är han och handlar mat.

– Jag är här med Johnsson (Johan), Bejmo (Emil) och Grönlund (Anders). De här killarna har kört med nån typ av Halv åtta hos mig och nu har jag också fått hoppa in här, säger han med ett skratt.

Eriksen har kommit in bra i sitt nya lag och i spelet växer den tidigare division 1-backen för varje träning.

– Jag hade räknat med en stor omställning och så blev det också. Den andra matchen jag spelade kändes bra och jag fick också mer förtroende då Lukas (Bengtsson) blev skadad och jag fick spela med Mitchell.

– Det är bättre kvalité på träningarna och det är kul, för mig personligen går det bättre och bättre för varje dag.

Jesper Eriksen gjorde debut för en vecka sedan och mot Rögle är det så dags för Ty Wishart att göra sin första match i Hockeyallsvenskan.

– Kul att han är klar. Wishart har varit bra på träningarna, det är en stor kille och de (Rögle i det här fallet) får verkligen kämpa om de ska komma runt honom, säger Eriksen.