Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wingstedt har segern inom räckhåll

Annons

Med seger på den tredje O-ringenetappen har Emil Wingstedt skaffat sig drömläge inför den avslutande jaktstarten. Han ligger tvåa, bara 1.15 efter ledande norrmannen Anders Nordberg.

I den öppna terrängen strax väster om Mjölby var det högsta växel som gällde hela vägen för O-ringenorienterarna på torsdagen. Emil Wingstedt vann herrarnas 13,5 kilometer långa bana på tiden 64.09, ett rasande tempo med tanke på att det också fanns en massa kontroller att leta upp på vägen till mål.

Men något perfekt lopp var det ändå inte.

Tidigt i loppet kom Emil Wingstedt ifatt sina båda unga landslagskompisar Martin Johansson och Mattias Millinger. Sedan gick det undan värre i skogen, ibland i snabbaste laget.

Bäddat för en rysare på den avslutande jaktstarten, med andra ord.

Trots att Emil Wingstedt är övertygad om att han är en bättre spurtare än Nordberg kommer han inte att ta rygg på norrmannen om de båda får kontakt i skogen.

Med tanke på VM om några veckor väljer han en annan taktik.

Ledarduon slipper den suveräne fransmannen Thierry Gueorgiou som motståndare. Världscupledaren stod över den första O-ringenetappen på grund av skada och har därför redan åkt till Ukraina för VM-förberedelser.

Damsuveränen Simone Niggli kommer däremot att upprepa sin totalseger från förra årets O-ringen, allt annat vore en enorm skräll. Niggli leder med hela 7.20 före finländskan Minna Kauppi efter fyra etapper, ryskan Tanja Ryabkina ligger trea, 8.08 efter och fyran Lena Eliasson, bästa svenska, har 11.03 fram till den fantastiska schweiziskan.

Efter ett bra lopp och en andraplats på den fjärde etappen är Stora Tunas landslagslöpare optimist inför finalen:

Tidigare totalfyran Helena Jansson valde att stå över den fjärde etappen och är därmed borta ur toppstriden. Veckan har varit tuff och med fokus på VM valde en sliten svenska att vila på torsdagen.

TT

Mer läsning

Annons