Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wikstrand bryter tystnaden: "Min brorsa har leukemi"

För en månad sedan lämnade Mikael Wikstrand Ottawa Senators läger och flög hem till Sverige.
NHl-klubben svarade med att stänga av den förre Morabacken från allt spel på professionell nivå.
I en intervju med vf.se bryter nu Mikael Wikstrand tystnaden och förklarar varför han lämnade lägret.
– Min brorsa har leukemi, säger han till tidningen.

I maj bröt Mikael Wikstrand sitt kontrakt med Frölunda. Han skrev i stället på för Färjestad, allt för att komma närmare sin sjuka bror i Dalarna.

– Absolut, det var en stor faktor, säger Wikstrand om anledningen till klubbytet.

På försäsongen blev han sedan kallad till Ottawa Senators läger. Wikstrand åkte över, men valde att lämna lägret i slutet av september, utan att förklara sanningen för klubben.

– Det är jag hemskt ledsen för att jag inte gjorde. Jag borde ha tagit upp det på ett snyggare sätt och berättat varför jag ville spela hemma. Men jag är en kille som håller mycket saker för mig själv, håller det inom familjen. Min agent visste inte heller om det innan.

Ottawa Senators stängde av Wikstrand från spel och träning på professionell nivå.

– Jag hade möte med de flesta där borta i Ottawa, min agent var med på ett möte också. Jag sa redan då att jag ville spela hemma i Sverige i år, utvecklas mer här hemma. Jag sa inte så mycket mer hur det låg till då, bara att jag ville åka hem och på det sa de tvärnej. De sa att jag skulle spela där borta.

Det är först nu som Mikael Wikstrand väljer att berätta sanningen.

– Min brorsa har leukemi, alltså blodcancer. Med tanke på vilken svår sjukdom det är vill jag tillbringa så mycket tid som möjligt med honom och även med resten av familjen, det är tufft för oss alla, säger Wikstrand till vf.se.

Hur är det i dag med honom?

– Just nu är han pigg, men med cancer vet man aldrig. Det kan gå snabbt och man vet aldrig vad som händer.

Mikael Wikstrand har inte gett upp planerna om att få spela i NHL.

– NHL är alltid målet, så klart. Sen får vi se hur det går med min brorsa. Det kanske tar en månad innan allt är bra, det kanske tar tre år. Allt beror på vad som händer, säger Wikstrand.

– Familjen är jätteviktig. För mig är den det absolut viktigaste i livet.

Mikael Wikstrand har varit hemma i Dalarna och fixat istider på egen hand i både Furudal och i Mora. Den senaste tiden har han tillbringat i Karlstad och tillsammans med hockeygymnasiet.

– Jag försöker hålla igång så bra som möjligt och försöker hålla hoppet uppe så mycket det går. Det är klart man är lite less och sur ibland – man vill ju spela hockey. Jag ville gärna träna med ett lag. Eftersom jag är avstängd passade det ändå bra att träna med juniorerna på deras skoltid.

Mikael Wikstrand berättar att stödet har varit stort sedan han kom hem.

– Familj och min agent Christian Sjögren har varit ett stort stöd för mig. Färjestad har inget med det här att göra, de får också bara avvakta – de kan inte göra något mot NHL i det här läget. Vi får se vad som händer.