Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wiklund uttalar sig okänsligt

Annons

Sofie Wiklund har i ledare och krönikor gett intrycket av att vara en person med stor empati och ett stort engagemang, inte minst för våra ungdomar.

När sen de ungdomar hon är satt att vara rektor för, känner sig svikna och lurade när förutsättningarna för deras fortsatta studier radikalt ändras, avfärdar Sofie Wiklund dem med: "Det som händer nu är en process. De är i chock och ilskestadiet, det är ju så det fungerar."

Lika okänsligt var det att släppa nyheten om flytten glädjestrålande i lokaltidningarna. Sofie Wiklund må värna om ungdomarna i teorin, men i verkliga livet verkar det fattas en hel del inlevelseförmåga och medkänsla. Då handlar det enbart om att räkna in statsbidrag. Elever av kött och blod har förvandlats till ekonomiska enheter.

Sofie Wiklund räcker lång näsa till de ungdomar som trodde att de hittat en studieform som passade dem. Lurade på ett helt läsår.

Elisabet Stelin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare