Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wijk målskytt mot Tjeckien

Kais Moras Anna Wijk svarade för ett mål och en assist när Sverige krossade Tjeckien med 9–2 i Euro Floorball Tour.
– Vi fick en del positiva svar, säger förbundskapten Curt Söderström.

Svenska damerna inledde Euro Floorball Tour på fredagskvällen.

Och det började bra.

Sandra Matsson tryckte in 1–0 efter en minut och 14 sekunder, men sedan hände inte mycket.

– Vi inleder stillastående med enormt mycket felpass. När vi förlorar boll har vi inte rörelse nog att vinna närkamperna. Därför ser det ut som det gör i första perioden, säger förbundskapten Curt Söderström till innebandy.se.

Men i den andra perioden lossnade det.

Sverige trampade gasen i botten, och bland annat kunde Kais Moras Anna Wijk skjuta 4–1 och spela fram till 5–1-målet i den andra perioden.

– Inför andra perioden påtalade vi hur viktigt det är med rörelse och att komma med fart. Det budskapet tog tjejerna till sig på ett bra sätt och vi gör en fantastisk andraperiod. Det är i underkant att vi bara vinner perioden med 4-1. Vi har enormt många avslut och är extremt farliga, säger Söderström.

Den sista perioden fortsatte i samma stil, och efteråt var det en nöjd svensk förbundskapten som kunde konstatera att Sverige slagit Tjeckien med 9–2.

Kais Moras Anna Wijk satte även avgörande straffen som innebar att Sverige även tog med sig bonuspoängen.

– Vi fick en hel del positiva svar. Det blir intressant att följa utvecklingen kommande matcher. Jag vill plussa lite extra för de två debutanterna Katarina Bjuhr och Matilda By samt Malin Marklund i målet, avslutar Söderström vars landslag möter Schweiz på lördag.

Kais Moras Amanda Larsson spelade inte.