Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wiehe till visfestivalen

- Ja vi har verkligen lyckats få det bästa som finns att uppbringa och det är enbart kända och mycket populära artister som kommer till årets visfestival och det finns också ett ganska stort inslag av duktiga vissångare från Dalarna säger Johan Eriksson som har all anledning att se fram mot en succéartad tredje Visfestival i juli.

Totalt är det 13 artister som kommer att framträda under dagen och kvällen och det blir också mitt i programmet en mycket efterlängtad konsert på nästan två timmar framförd av Mikael Wiehe.

Andra artister som kommer är Cajsastina Åkerström, Nick Borgen, Anna Sahlin och Anders Nybergs vokalensemble, Peter Barlach och Frans Haraldsen, Åke Edvinsson och Bengt Matsson, Lucas Stark och K-G Malm, Caroline Westling och Kristoffer Sundberg, Ann-Sofi Nilsson, Anders Mårtensson, Anna Ihlis, gruppen Mylla och naturligtvis visfestivalens skapare Johan Eriksson.

Som synes ett mycket digert och omfattande program som kommer att pågå under elva timmar fram till elva på kvällen i Forsgläntan i Malungsfors.

- Vi har satsat hårt inför den här visfestivalen och även byggt ett nytt tak över scenen. Vi har fått bidra av EU Leaderprojekt med 200000 kronor och av länsstyrelsen med 97000 kronor säger Johan Eriksson.

Forsgläntan i Malungsfors är en idealisk plats för ett sådant här arrangemang och man kan ta emot mellan 1500 och 2000 personer på tunet framför scenen.

Det finns många med dalaanknytning och vi tänker då på den populära visgruppen "Mylla" från Nås, Carolina Westling och Kristoffer Sundberg båda som kommer från Malung- Sälens kommun liksom Åke Edvinsson och Bengt Matsson. Ann-Sofi Nilsson är en annan Malungstjej och förmodligen får man också något smakprov där Anders Nyberg och Åke Edvinsson framträder tillsammans. Dessa båda ingick en gång i tiden i Malungsgruppen "Fjedur". Anna Ihlis kommer från Gagnef och Lucas Stark som också finns med under visfestivalen bodde en gång i tiden under ett år i Malung.

- Det kommer naturligtvis också att bjudas på allsång under en timme och det gör vi före den konsert som Miakel Wiehe gör och just allsången brukar vara något som de som besöker visfestivalen ser som en av höjdpunkterna säger Johan Eriksson.

Johan Eriksson berättar också att biljetförsäljningen till den tredje Visfestivalen i Malungsfors går bra och allt talar för att årets Visfestival kommer att locka en rekordpublik. För intresset verkar vara större än någonsin för Visfestivalen.