Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westlings får ny ägare

Westlings Industri AB har köpts av Investment AB LAtour via LSAB Group AB. LSAB hoppas att genom köpet stärka sina erbjudanden mot sågverk och andra kunder i Västra Sverige.

VD Börje Vikström är nöjd med affären.

– För vår del är det positivt. För Westlings blir det en satsning på produktion och sågklingor som vi av tradition är bra på, säger Börje Vikström.

– Det är anledningen till förvärvet. Vi vill utveckla styrkorna, säger Staffan Gustavsson VD i LSAB och som kommer i fortsättningen vara Westlings VD.

LSAB har huvudkontoret i Långshyttan. Bolaget har drygt 250 anställda och en årlig omsättning på 360 miljoner kronor. Westlings har för närvarande 30 anställda och en årlig omsättning på 45 miljoner kronor.

LSAB saknar egentillverkning av större sågklingor så som Westlings har. Planerna är att även flytta koncernens stansbladtillverkning till Vansbro och göra det till ett centrum för sågverksklingor i koncernen.

Westlings började ursprungligen som ett verktygsserviceföretag och har haft kvar den verksamheten med bland annat slipning av sågklingor. LSAB arbetar mot både stål- och träindustri. De svårigheter som den exporterande träindustrin möter på grund av den starka kronan oroar dem inte.

– Vi har en stor bredd att stå på. Det finns ingen annan lika komplett leverantör som vi, säger Staffan Gustavsson.