Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westerling omförhandlar med MIK

/
  • Jonas Westerling skrev i fjol ett treårskontrakt med Mora IK, men det gällde bara om laget tog steget upp i SHL. Nu sitter han i omförhandling med moderklubben.
  • Asplövens Olov Lundqvist

Mora IK presenterar kontinuerligt sitt lagbygge på sin hemsida.
Ett tungt namn fattas där; Jonas Westerling.
– Vi omförhandlar, berättar MIK:s spelgeni.

Annons

Westerling skrev i fjol på ett treårskontrakt med moderklubben. Förhoppningen var att hjälpa Mora IK upp SHL, men då det inte blev så begärde 33-åringen (fyller faktiskt år under fredagen) att kontraktet skulle omförhandlas.

– Kontraktet gällde vid ett SHL-avancemang. Stannade vi kvar i Hockeyallsvenskan, så ville jag ha en "out" på omförhandling för att se vad som hände med allsvenskan, med lagen, tv-avtal och hur det ska se ut att kunna gå upp.

Westerlings önskemål grundade sig i att han inte ville "sitta fast i något", innan han visste hur allt såg ut.

– Men vi sitter i förhandlingar, poängterar Jonas Westerling.

Mora IK har i dagsläget åtta spelare under kontrakt, två backar och sex forwards.

En nionde spelare och säsongens andra nyförvärv ska vara klar, åtminstone om man ska tro välkände bloggaren Johan Svensson. Han skrev i tisdags att mora IK:s första nyförvärv heter Olov Lundqvist, en 26-årig back som de tre senaste säsongerna spelat för Asplöven.

Svensson brukar ha koll på läget i hockey-Sverige, men att Lundqvist skulle bli MIK:s första nyförvärv inför kommande säsong, kan vi konstatera är fel. Första nyförvärvet blev 21-årige centern Jacob Nilsson, som närmast kommer från Tingsryd.

SVT-experten Patrik Ross har också "sett uppgifterna" att Olov Lundqvist ska vara klar för Mora IK.

– Det är en bra back, han påminner om Djurgårdens Marcus Högström, säger den före detta MIK-tränaren/spelaren som tycker att Mora gjort en bra värvning i Asplövenbacken.

Återstår att se om Lundqvist inom kort presenteras som Mora IK:s första backförvärv inför kommande säsong.

Sporten har sökt Mora IK:s klubbdirektör Peter Hermodsson, dels för att höra om "fallet Westerling", där huvudpersonen själv nu gett sin förklaring, samt för att få en kommentar angående ryktena som placerar Olov Lundqvist MIK.

Vi kan också nämna att även Johan Alcén, liksom Westerling, skrev ett treårskontrakt med Mora IK i fjol, men med en option att kunna bryta det efter den här säsongen. Därför står inte han heller med i Mora IK:s lagbygge.

– Alcén har rätt att bryta (om han så önskar) sitt kontrakt fram till den 31 maj, har klubbdirektör Hermodsson tidigare berättat.

Sporten har berättat att målvakten Dan Bakala med stor sannolikhet försvinner. Det lär också Kevin Mitchell göra. Enligt uppgift ska MIK inte ha råd att behålla sin lagkapten efter sin poängmässigt fina säsong i Mora IK, där 34-åringen bland annat slog Greger Arturssons tidigare rekord för backar i klubben.

Facit i allsvenskan för Mitchell blev 48 poäng på 52 matcher och med det toppade han den interna poängligan överlägset. I Hockeyallsvenskans poängliga blev han bäste back och hamnade på samma poäng som den totala tvåan, så hans marknadsvärde steg rejält den här säsongen.

Vi kan dock tillägga när det gäller Mitchell att hans plus/minus inte är lika imponerande som poängskörden. Förra året tillhörde han de sämre i MIK, den här säsongen slutade han på +4 under seriespelet. Det ska till exempel jämföras med backkollegan Lukas Bengtsson som hade +13. Så det lag som den offensive amerikanen hamnar i, lär sätta en defensivt stark backkollega bredvid honom.

Annons