Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wessberg blåste fram till ledarboll

Annons

Hon var en av endast tre som gick under par.

Men Linda Wessberg kunde inte ana att hennes 72-rond skulle räcka ända till ledarboll med Lorena Ochoa när British open i golf avgörs på klasiska St Andrews på söndagen.

Den tredje rundan i British open blev en verklig prövning för damgolfeliten. Den hårda vinden höll Old Course i ett järngrepp och trots strålande solsken kom spelare efter spelare till klubbhuset med svarta siffror i scorekortet.

Bara Linda Wessberg, Maria Hjorth och amerikanskan Stacy Prammanasudh gick under par, alla med 72 slag som betyder ett under par.

Och när kulingpärsen var över fanns tre svenskor med på ledartavlan _ Wessberg som ensam tvåa på par med 219 slag totalt, och Hjorth och Annika Sörenstam slaget efter på delad tredjeplats med Jee Young Lee, Sydkorea, och Karine Icher, Frankrike.

Wessbergs lyft från delad 19:e till ensam andraplats innebär att hon går ut i ledarboll med världsettan Lorena Ochoa på fjärde rundan.

Prognoserna pekar på lika hård blåst då. Ett förhållande som den 27-åriga göteborgskan behärskade mycket väl på lördagen.

Wessberg är den enda svenska som har vunnit en tourtävling i år, i Frankrike 24 juni, och hon räds ingen inför avgörandet i årets sista major.

Avståndet till Ochoa är dock hela sex slag och den mexikanska världsettan ser ut att gå mot en promenadseger.

Ochoa har aldrig vunnit en major, men har aldrig varit så nära som nu. Inte ens blåsten fick henne ur balans och hon kom in på par efter en 73-rond.

Linda Wessbergs rond var faktiskt hennes bästa hittills i St Andrews och innehöll fyra birdies, en bogey och en dubbelbogey, på hål 13.

Annika Sörenstams chanser till en elfte majorsseger är sannolikt borta med vinden. Puttern svek rejält i inledningen och hon gjorde bogey på hål, 2,4 6, och 7, och det blev ytterligare ett över par på hål 16 innan hon fick till sin enda birdie på hålet efter. Och trots 77 slag, fyra över par, är den förra världsettan med i tätstriden med sina 220 slag, ett över par.

Maria Hjorth visade upp ett mycket stadigt spel i blåsten, trots bogey på första hålet. Det blev en till, men även tre birdies.

TT

Mer läsning

Annons