Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Weners pusselbitar börjar falla på plats

Ny tränare och nästan halva laget utbytt från förra säsongen.

Det har varit en lång startsträcka och inkörningstid, men nu börjar pusselbitarna falla på plats i Mora IK.

Matchen mot Troja/Ljungby var en så kallad "sexpoängsmatch" och de tre poäng som laget fick med sig på bussen hem till Mora väger tungt.

Segern kom inte efter något skönspel, men det skitiga jobb och den disciplin som Moraspelarna visade upp, fick tränaren Patric Wener att dra på munnen och känna sig belåten.

Problemet för Mora under den första halvan av Hockeyallsvenskan, som så när som på två omgångar är avverkad, har varit stabiliteten.

Logiskt med tanke på den stora spelaromsättningen och det nya spelsätt som Patric Wener, den nye tränaren, infört.

Tiden talar för Mora och jag tror att laget kommer att göra en bättre andra-halva på serien.

Om det sedan räcker till vidare kvalspel är långt ifrån säkert.

Bredden på toppen i Hockeyallsvenskan har aldrig varit bättre och med 24 omgångar spelade är avståndet mellan tabellettan Karlskoga och tabellåttan Djurgården 13 poäng.

Tar sig Mora in på topp sju så har laget gjort det bra. För Dalarnas andra allsvenska lag, Leksand, är målet förstås en topp tre-placering och en direktkvalificering till kvalserien.

Leksands styrka så här långt har varit den höga lägstanivån, att laget nästan alltid tar poäng även om spelet inte stämmer.

En väldigt viktig egenskap.