Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wener vill ha en målskytt

Mora tittar efter spelare, men om något nyförvärv ska bli aktuellt så är det på forwardssidan.
– En rutinerad målskytt skulle vi vilja ha, säger Patric Wener.

Den önskan är knappast Moratränaren ensam om.

– Vi kollar hela tiden och dyker det upp spelare med rätt karaktär och rätt pris så är det klart att vi är intresserad.

– Vi har också fått flera intressanta namn, men de är också väldigt dyra, vi har inte de pengarna, konstaterar Wener.

När det gäller den österrikiske landslagsbacken Martin Oraze (se separat artikel) säger Wener, som också är sportchef, så här:

– Oraze är inte aktuell nu, möjligen till nästa säsong. Troligen kommer Mikael Wikstrand och Tom Nilsson med i JVM och om vi i samma veva har skador på backar, då skulle han möjligen kunna bli aktuell, menar Wener.

Den landslagsmeriterade 191 centimeter långe och 82 kilo "lätte" backen har under hösten spelat för österrikiska Graz 99ers, men är enligt uppgift på väg att lämna klubben.

Så även om inte österrikaren är aktuell just nu, kan han bli ett framtidsnamn.

Mora tittar efter spelare, men i dagsläget är det främst en forward klubben söker.

– Vi är främst ute efter en rutinerad målskytt, men de är också dyra och svåra att få hit.

– Och som det är nu verkar det som att NHL-lockouten fortsätter och så länge vi får ha kvar Anže Kopitar, är jag inte orolig, jag litar på det här laget, poängterar Moratränaren.

Redan förra veckan skrev vi att Anthony Guttig kan ha gjort sitt i Mora. Att han inte spelar tisdagens derby bekräftar det hela.

– Vi diskuterar med agenten hur vi ska göra. Guttig är hämmad av den hjärnskakning han fick i våras och jag tycker faktiskt lite synd om honom, men vi måste göra det som är bäst för Mora IK, säger Wener.