Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wener vill att hans lag ska bestämma

– Skönt att det drar i gång, den här dagen har vi längtat efter, det märks på killarna.
Det säger Mora IK:s tränare Patric Wener inför torsdagens seriepremiär mot Almtuna.

Mora hann med att spela sex träningsmatcher, fem segrar och förlust (efter straffar mot Lugano).

Och det är ett facit som Patric Wener är nöjd med.

– Jag är nöjd med träningsmatcherna, vi har trappat upp hela tiden. Spelsystemet sitt bra, men det är något vi kommer att träna på under hela säsongen, men det känns tryggt, säger tränare Wener.

Bra resultat i träningsmatcherna, men nu är det spel om poäng som gäller och upp till bevis, där många, inte minst alla supportrar, vill ha svar på hur bra laget är.

– Almtuna är ett bra lag med ny tränare (Niklas Eriksson) och nytt spelsystem. Men alla lag i Allsvenskan är bra. Vi är fokuserade och vi har haft bra träningar, säger Patric Wener som också meddelar att alla spelare är hela och friska, bortsett Alexander Hilmerson som i juli blev tvingad att operera om ena höften. Förra säsongen opererade han båda höfterna.

Alexander trodde att han skulle vara tillbaka till seriepremiären.

– Alexander var lite väl optimistisk, men han har börjat åka skridsko den här veckan, säger Wener.

Vad hoppas du och vad vill se av ditt lag mot Almtuna?

– Jag vill se att det är vi som bestämmer allting där ute, de ska rätta sig efter oss. Det är vår hemmais. Sedan vill jag se en fullsatt arena, och jag tror att det kommer mycket folk till matchen, säger Wener.

När målvaktsfrågan kommer på tal blir Patric Wener förtegen.

– Båda målvakterna (Marcus Högberg och Mantas Armails) är bra, det är kamp om förstaspaden, säger Wener som inte vill avslöja vem som står mot Almtuna.

Moratränaren vill över huvud taget inte yppa något om hur han tänker formera laget.

– Laget vet jag hur det kommer att se ut, men det behåller vi för oss själva.

Den minnesgode kommer väl ihåg att just Almtuna förra säsongen såg till att Mora missade förkvalserien efter 1–5-förlust mot Uppsalalaget.