Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Weekendträff med hundratalsklassiska euroepiska bilar

För alla älskare av klassiska europeiska bilar finns det ett självklart utflyktsmål veckohelgen 15-16 september. Det är Romme Alpin i Borlänge där det blir weekendträff för ett par hundra klassiska bilar från Europa.

– Vi är verkligen i minoritet på bilträffar som Classic Car Week. Där är de amerikanska bilarna helt dominerande. Därför vill vi slå ett slag för euroepiska bilar, säger Nils Kronström i European Classic Car Club som arrangerar weekendträffen den 15-16 september.

Nils Kronström är själv stor Jaguarentusiast och engagerad i Svenska Jaguarklubben. Weekendträffen i Romme Alpin hoppas Nils Kronström blir ett återkommande höstarrangemang, ett komplement till Good Old England, vårens brittiska bilträff i Staberg.

– Men nu ordnar vi en träff för bilar för alla klassiska europeiska bilar, framhåller Bo Funcke, Romme Alpin, själv föredrar MG och Hundkoja. Bo Funcke och Nils Kronström är några av entusiasterna bakom den arrangerande klubben för klassiska europeiska bilar.

– Intresset är mycket stort och säkert blir det ett par hundra deltagare. Så räkna med lika många fina bilar på parkeringen, säger Bo Funcke.

Veckohelgen i Romme Alpin vänder sig till de verkliga entusiasterna och är öppen för alla. För dem som vill övernatta kan det kännas tryggt att veta att anläggningens finbils parkering är bevakad nattetid.

För träffen har två av motorvärldens storheter engagerats. Det är Per Gillbrand, "Turbo- Pelle", landets stora motorkonstruktör och fader till turbon och legendariska rallystjärnan Björn Waldegård.

Per Gillbrand har lovat att på lördagen guida genom 300 års motorhistoria. Med sina berömda miniatyrmotorer bjuder Gillbrand även på en motorshow med goda förutsättningar att bli minnesvärd.

Björn Waldegård kommer, även han på lördagen, att kåsera kring sitt spännande och innehållsrika liv som tävlingsförare i världsklass.

Supé med underhållning avslutar lördagen.

Söndagen inleds med frukost och i rundvandring i omgivningen. Som avslutning blir det gemensam lunch i Toppstugan.