Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Volvo-vd:n berömde gästerna

Anders Gustafsson, vd för Volvo, inledde sitt föredrag med att berömma Stjärngalans gäster.
– Ni är så trevliga och välkomnande. Ta åt er av det, det är en gåva, sade han.

Under rubriken "Framgång med Zlatan-kampanj" föreläste Anders Gustafsson, vd för Volvo Car Sverige AB. Han varvade själva föreläsningen med filmer, reklamfilmer och ett par klipp med Zlatan Ibrahimovic där fotbollsstjärnan berättade om sin syn på samarbetet med Volvo och den omtalade reklamfilmen.

– Det klickade direkt. Det var samma känsla mellan mig och Volvo som när jag tar mina barn till en godisaffär, berättade Zlatan i klippet.

– Zlatan är en unik person och Volvo är ett unikt varumärke och nu samarbetar vi. Han gör inte detta för pengarna, utan för att han tycker om detta. Filmen som vi gjorde med honom blev väldigt speciell, den var inte så Volvoisk, sade Anders Gustafsson.

Publiken fick även veta en hel del om reklamfilmens framgångar. Anders visade flera klipp från morgonsoffor i TV som diskuterade reklamfilmen, innan den ens hade släppt.

– Under lanseringsveckan så var vår reklamfilm med Zlatan den näst mest delade reklamfilmen i hela världen, trots att den endast visades på svensk TV, berättade Anders Gustafsson.

Han bjöd även på en del tips vad gäller medieträning, och bjöd en del på sig själv.

– Om ni står med en mikrofon under näsan så är det detta som gäller: Medge felet, man ska aldrig ljuga. Visa empati och visa vägen ut. Precis så gör jag även i mitt äktenskap, sade Anders och lockade publiken till skratt.

Under föredraget passade Anders Gustafsson även på att berömma dalfolket och gästerna på Stjärngalan.

– Jag gick här i korridoren på väg in hit och tittade på hur folk betedde sig. Jag slogs över hur trevliga och välkomnande ni verkar vara. Det ska ni ta åt er av, det är en gåva, berömde han.