Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Volleybollen tror på ett liv efter jul

Säters IF VBK är nordligaste laget i Superettan, men har ändå placerats i den mellersta gruppen.
– Det är vi inte riktigt nöjda med. Det innebär längre resor, tar mer tid och blir lite dyrare, säger Sätertränaren Per Eriksson.
På lördag är det premiär hemma mot Göteborg.

Den norra gruppen består av "östlagen" Jomala (Åland), Uppsala, Teknikum, Lidingö och Bromma.

– Det klart att vi helst hade varit med där, säger Per Eriksson.

Nu väntar i stället resor till Borås (Ymer), Norrköping, Falköping och Göteborg.

– Något lag får ta smällen och i år blev det vi. Förhoppningsvis tar förbundet hänsyn till det nästa säsong, säger Eriksson.

Nu är det mellangruppen som gäller och som vanligt hoppas Säter på spel i allsvenskan efter jul. Tränare Eriksson är dock aningen osäker på hur laget står sig i förhållande till motståndarna.

– Jag har ingen vidare koll på de andra lagen. Vad jag däremot vet är att vi har en något tunnare trupp än i fjol, säger Eriksson.

Tyngsta förlusten är Magnus Eriksson, som har bestämt sig för att sluta. Dessutom har Bertil Carlsson flyttat till Norge och Johan Wahlgren fått arbete i samma land.

– Vi hoppas ändå att Johan ska kunna vara med i några matcher, men klart är att vi är känsligare för skador i år.

Trots förlusterna räknar Eriksson med att kunna mönstra ett starkt lag.

– Jag har varit med länge och grips inte av panik för att vi tappar någon spelare. Vi har kvar en stabil stomme och även yngre spelare som kommer att matchas in. Målsättningen är att vara med och kriga om de två främsta platserna som innebär spel i Allsvenskan.

Första hindret är Göteborg hemma i Skönvikshallen.

– Det är ju bara åtta matcher i serien. Om vi vill nå toppen är det viktigt att vinna hemmamatcherna, säger Eriksson.

Även Säters damer har premiär hemma på lördag. Laget har tackat ja till en friplats i division 1 och inleder mot Stockholms Vingar B.